Foto: Emica Elvedji / CROPIX
'NEMA PRODAJE ZA SITNIŠ'

OSIJEK U TAJNOSTI NAPRAVIO ZVUČAN TRANSFER Standardni prvotimac Zekićeve momčadi preselio u Portugal

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. siječanj 2018. 19:36

Osijek je u tajnosti napravio zvučan inozemni transfer. Andrej Lukić, standardni stoper Zekićeve momčadi, od jučer je novi igrač portugalske Brage. Četvrtoplasirana momčad portugalske lige (odmah iza tri velikana) pratila je Lukića već dulje i odlučila ga dovesti ove zime.

Lukić je protekle jeseni odigrao za Osječane ukupno 18 utakmica, 13 u HNL-u i pet u Europi, zabio je i dva pogotka, jedan Lokomotivi, jedan Santa Colomi. Iako je Lukić polivalentan igrač, trener Abel Ferreira najviše ga vidi na poziciji stopera. Lukić je potpisao ugovor na četiri i pol godine, posao su odradili menadžeri Branko Hucika i Krešimir Derjanović, a Osijek bi, po nekim informacijama, mogao zaraditi i do milijun eura ovisno o bonusima, vezanima za Lukićev učinak u Bragi.

Osijekov predsjednik Ivan Meštrović prokomentirao je odličan posao Bijelo-plavih za službenu stranicu kluba iz Gradskoga vrta...

- Prošla su vremena da se naši igrači transferiraju za par stotina tisuća eura i da nemaju pravu tržišnu cijenu. Sada je bitno drugačije i na primjeru Lukića se vidi i očituje da možemo biti vrlo zadovoljni obavljenim poslom. Osijek smo vratili na nogometnu kartu Europe, pa i naši igrači moraju u financijskom smislu dosegnuti određene vrijednosti koje idu uz takve rezultate i iskorak kojega stalno ostvarujemo. To se, dakako, odnosi i na iznos koji nam pripada u smislu odštete. Nema više prodaje za sitniš - poručio je Meštrović.

Inače, Lukićevi će suigrači, između ostalih, biti i Robert Murić te bivši Dinamov Portugalac Wilson Eduardo.

Linker
23. travanj 2024 02:17