Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
IZ ASTANE U OSIJEK

OSJEČANI PRONAŠLI PRVO POJAČANJE Reprezentativac stiže u Gradski vrt! Prva ovogodišnja kupovina Zorana Zekića pojačat će vezni red

Piše: Darko RužićObjavljeno: 17. siječanj 2019. 16:02

Mađarski vezist s dosadašnjom adresom u kazahstanskoj Astani Laszlo Kleinheiser (rođen 8. travnja 1994.) danas bi se trebao priključiti osječkim Bijelo-plavima na pripremama u Rovinju. I ne samo priključiti već i postati njihov član, novi igrač prvoligaša s Drave. Dugo je on već na ciljniku Osječana, a sada će uslijediti i njegov transfer. Potpiše li danas ugovor bit će i prvo ovozimsko pojačanje momčadi trenera Zorana Zekića jer sve što su klubski skauti do sada zapazili govori tome u prilog.

Osijek je silno želio u svoje redove dovesti, odnosno vratiti vezista Josipa Mišića. Do jučer je još sve izgledalo itekako obećavajuće, a onda se dogodio preokret, ako se tako uopće može reći, budući da se Mišić cijelo vrijeme u pregovorima kolebao i kao prvu opciju za nastavak svoje karijere tražio neki inozemni klub podalje od Hrvatske.

Dinamo iz Moskve bio je vrlo ozbiljno zainteresiran, ali njegov je izbor bio grčki PAOK. Jučer je već Josip Mišić otputovao na završni dio razgovora i danas bi trebao potpisati za klub iz Soluna.

Važno mjesto u razdoblju mercata zauzimaju oni koji klub napuštaju. Ako je nekom i bio iznenađenje odlazak Harisa Hajradinovića u turski klub Kasimpasa, sve drugo što se nakon toga dogodilo i bilo je i bit će očekivano.

Dio onih koji su jesenas bili u krugu kandidata označen je nekom vrstom tehnološkog viška i njima je omogućen odlazak u neke druge sredine. Tomislav Štrkalj je tako od jučer član portugalskog Rio Avea koji ga je odlučio ustupiti Rudešu, posljednjem na tablici Prve HNL. U Gradskom vrtu više neće biti ni Tima Stavitskog. Nije se nametnuo, nije stekao povjerenje Osijekova trenera i njegovi su ga savjetnici, ljudi koji skrbe o njegovoj karijeri odlučili usmjeriti nekamo drugdje. Trenutačno je na pripremama mlade reprezentacije Finske poslije kojih će se javiti u francuski Caen iz kojeg je do sada bio ustupljen Osijeku, ali neće se ni drugi put tamo zadržati, već će proljeće provesti u nekom klubu iz svoje domovine.

Pervan na posudbu

Štrkalj i Stavitski su ipak bili igrači iz drugog plana, čak i udaljeniji, ali Marko Pervan i Tomislav Šorša su nešto sasvim drugo. Iako, preporučeno im je igranje negdje drugdje. Trenutačno treniraju s kadrom Osijeka II i čekaju za sebe neko pogodno rješenje. Šoršu se usmjerava u jedan od mađarskih klubova, prvoligaša, a Pervan bi trebao na posudbu. Makar, ako netko baš pravo “zagrize” za njegove usluge i kvalitete, moguće je i da uslijedi raskid važećeg ugovora i da se ostvari onaj pravi transfer koji bi i njega i Osijek oslobodio “braka” u kojem razvidno nitko nije zadovoljan i sretan.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 14:32