Matthias Kern/Bongarts/Getty Images
SLUŽBENO POTVRĐENO

OSTVARENJE SNA ZA DUGOGODIŠNJEG BIVŠEG ASA RIJEKE Nakon kontroverzne utakmice pronašao novi klub: 'On je vođa'

Piše: Marino PleićObjavljeno: 08. veljača 2018. 17:22

Bivši veznjak Rijeke Damir Kreilach prešao je u redove MLS momčadi Real Salt Lake Cityja iz njemačkog drugoligaša Union Berlina.

Nastupao je za klub iz glavnog grada Njemačke četiri i pol godine, dok će MLS biti treća liga u životopisu 28-godišnjeg igrača, a potpisao je ugovor na tri godine.

Šef stručnog stožera Uniona Helmut Schulte biranim je riječima govorio o Kreilachu, koji je od srpnja 2014. godine do listopada 2015. nosio kapetansku vrpcu, a ukupno u 157 utakmica upisao 33 gola i 18 asistencija.

Klubovi nisu objavili visinu odštete plaćene za prijevremeni raskid ugovora koji je trajao do ljeta 2019. godine.

"Zaista smo uzbuđeni što smo doveli Damira. Donosi nam iskustvo i s njime dobivamo dubinu. On je vođa i donosi nam talent. Bio je dokapetan u Berlinu i dobra je osoba. Dobro je imati ga u svlačionici", rekao je genedarlni menadžer Real Salt Lakea Craig Waibel.

Posljednja Kreilachova utakmica za Union je bila ona sporna u ponedjeljak navečer protiv Arminije (1:1), kada je sudac uzrokovao zbrku na terenu sviravši kraj sekundu prije postizanja pobjedničkog gola koji na kraju nije priznat.

"Igrao sam dosad za dva kluba u deset profesionalnih godina svoje karijere, za Rijeku i Union. Sada imam priliku za ostvarenje sna i doći u Ameriku s obitelji", izjavio je Kreilach.

Linker
23. travanj 2024 12:29