Goran Mehkek / CROPIX
'NAVIKNUT ĆU SE...'

OSULA SE SJAJNA DINAMOVA ŠKVADRA, OSTAO JE 'SAM' Dinamov as otvoreno progovorio o interesu engleskog velikana: 'To me trenutno ne zanima'

DANI OLMO Dinamov Katalonac iza sebe ima odličnu jesen.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. siječanj 2018. 10:13

Nerazdvojni su Leonardo Sigali i Dani Olmo. Zajedno su na doručku, ručku, večeri i poslije njih. Zapravo, oni su “ostatak” jedne donedavno velike grupe koju si većinom činili Južnoamerikanci, bili su prava škvadra. Fernandes, Henriquez, Sigali i - Španjolac Olmo, četvorka koja je na svim pripremama bila zajedno, znali su im se povremeno pridružiti i Portugalci. Dijelili su način života, recimo, oni uvijek zadnji ostaju na ručku ili večeri, još malo razgovaraju, poslije bi se družili i u hotelskom lobiju, onako, “laganini”. I osipala se ekipa, mladi Olmo, po svemu sudeći, ostat će sam.

- Neću imati više s kim pričati španjolski, ali naviknut ću se. Imam ovdje u Dinamu već puno prijatelja, dobar sam sa svima, što se toga tiče, nema problema. Leo je sjajan momak, sjajan igrač, veliki prijatelj, ali takav je nogomet, nema se tu što posebno reći - rekao nam je Dani Olmo, koji je odavno prerastao status nekog mladića koji se treba privikavati i adaptirati.

Zagreb, 161217.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, kolo 20.
Utakmica GNK Dinamo - HNK Cibalia.
Na fotografiji: Daniel Olmo Carvajal (7, Dinamo).
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Na ove pripreme došao je u statusu (po)najboljeg igrača Dinamove jeseni. Sjećamo se, prošle godine bio je u Rovinju u drugom planu, Ivajlo Petev nije ga vidio, tada je mladi Španjolac bio nezadovoljan. Puno se toga promijenilo u godinu dana.

- Pa, i nije. Kod mene je sve isto. Uvijek govorim da radim maksimalno na treninzima, cijeli sam predan nogometu, idem maksimalno. Sad igram više nego lani, to je istina, ali to je samo posljedica toga što sam puno trenirao i bio uporan. Takav sam i sad, pripreme su, treba teško raditi, jer na proljeće nas čekaju važni izazovi. Osjećam se dobro, ali ovo je tek početak, mora biti teško na startu. Sve je super.

Koji je ciljeve zadao samome sebi za proljeće?

- Osvojiti trofeje i vratiti se u reprezentaciju?

Koju reprezentaciju, U-21?

- Da, u španjolsku U-21 reprezentaciju. Ne, nisam se još čuo ni s kim iz Saveza na tu temu, ali siguran sam da će me pratiti i da će doći poziv ako ću dobro igrati.

Razmatralo se da bi mogao igrati u budućnosti i za Hrvatsku?

- Ha, već sam sve rekao o toj temi.

Znamo, njemu je Španjolska prioritet, to se nije promijenilo. Potvrdno je kimnuo glavom.

Zapresic, 160917.
SRC Zapresic.
Utakmica 9. kola Hrvatski Telekom Prva hrvatska nogometna liga,
NK Inter Zapresic - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Iza njega je, dakle, sjajna jesen, što još može popraviti na proljeće?

- Uvijek može bolje. Mogu više zabiti, više asistirati. Ali, ja to gledam ovako; bitno je da mi kao momčad budemo još bolji nego jesenas, da nastavimo u pobjedničkom ritmu, da dodatno napredujemo. Ako svi zajedno budemo bolji, onda će sve ostalo doći. Tako sam i ja jesenas igrao dobro, jer je čitava momčad bila dobra. Kažem, samo da svi nastavimo ovako, bit će sve u redu. Osjećam se odlično, valjda će tako i ostati.

Uoči jesenskog dijela prvenstva bio je ozlijeđen, nije se očekivalo da će tako dobro odigrati.

- Istina, brzo sam se oporavio, počeo igrati i sve je ispalo odlično, drago mi je da je tako.

Na proljeće bi mogao igrati u novom sustavu, u vrhu romba umjesto na krilu?

- Nema problema. Mi imamo dosta igrača koji mogu igrati u više sustava igre, brzo ćemo se priviknuti na sve zahtjeve.

Govorkalo se i prije, a i sad, da ga posebno prati Arsenal?

- Ne znam i ne razmišljam o tome. Glavom i mislima sam sasvim u Dinamu, razmišljam o novim izazovima i to je sve. Takve priče trenutno me ne zanimaju.

Mario Gavranović je odličan, znao sam to

Stigao je Mario Gavranović, kakav je dojam ostavio na njega i momčad?

- Odličan je. Znao sam to već dok je igrao u Rijeci, no drugačiji je dojam kad treniraš njime. Impresionirao me u ovih nekoliko treninga, ne sumnjam da će nam pomoći na proljeće.

Znači, Dinamo će u nastavku sezone ipak biti bolji nego jesenas?

- Vjerujem da hoće, da ćemo još napredovati i podići razinu naše igre!

Linker
24. travanj 2024 10:58