Profimedia, Zuma Press - Archives
'DOBIO SAM MILIJUN PORUKA I POZIVA'

OTKRIĆE ROBERTA PROSINEČKOG UZBURKALO DUHOVE U HRVATSKOJ Žele ga hrvatski velikani, a on kaže: 'Nisam rekao da je Hajduk najveći, u mom je gradu...'

LUKA MENALO Hit igrač u BiH, reprezentativac Roberta Prosinečkog i član Širokog Brijega, o zanimanju HR-kluba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. veljača 2018. 12:52

Momak je uzburkao vode zadnjih mjeseci, no znate za kime se praši. Samo za dobrima. Luka Menalo hit je igrač u BiH, jedan od najboljih mladih nogometaša u susjedstvu. Ova je zima njegova, debitirao je neki dan za BiH, proglašen je po mnogima najboljim igračem u momčadi Roberta Prosinečkog, izborio je protiv SAD-a kazneni udarac koji nije pogodio Medunjanin, svi ga hvale i “guraju” ga iz Širokog Brijega.

Prvo je bio u igri Hajduk, spominjao se Željezničar, a ova utakmica u Los Angelesu dala je dodatan mig i Dinamu da razmisli o tom krilnom napadaču. Shvaćaju u Maksimiru da je “regionalni bazen”, u doba kad zvučni i milijunski transferi Dinamu postaju teže dostupni, najbolja prilika za ulaganje, “robe” je uvijek bilo, uvijek će je biti. Eto, stiže Izet Hajrović, a dođe li u Dinamo i Luka Menalo, Dinamo bi možda postao i klub s najviše (potencijalnih) BiH reprezentativaca. Hodžić, Gojak, Hajrović, Menalo... Više Zmajeva nego Kockastih.

Uhvatili smo Luku Menala (21) u San Antoniju. Priprema se za novu utakmicu reprezentacije BiH, priznaje da ga ta pompa pomalo zbunjuje.

- Iskreno, malo je previše svega toga u zadnjih mjesec dana. Volio bih da se primiri ta euforija oko mene, dobio sam milijun poruka i poziva, ne stignem na sve ni odgovoriti - priča Menalo, koji je zadnjih mjeseci posta uistinu vruća nogometna priča sad već i izvan granica BiH. A sad je na sve to, na devet golova i četiri asistencije u prvom dijelu sezonu, stigao i sjajan debi za BiH.

- Šteta što nismo i pobijedili. Osobno, mogao sam i bolje odigrati, propustio sam jednu stopostotnu priliku koju sam morao zabiti, a i kod penala sam imao sreće, jer sam prvo napravio faul u napadu. No, ukupno gledajući, zadovoljan sam, pamtit ću debi, sigurno, prvi put sam u Americi, Los Angeles me oduševio.

Kako je s Prosinečkim, kakav je dojam ostavio izbornik na njega i suigrače?

- Pa, reći ću vam ovako, od Los Angelesa oduševio me više jedino Prosinečki! Ne samo mene, nego sve. Traži pas igru i posjed, strpljivu izgradnja napada, sve ono što traži i moj trener Goran Sablić u Širokom. Nažalost, premlad sam i nisam mogao gledati Prosinečkog kao igrača uživo, međutim, pregledao sam skoro sve snimke na YouTubeu, sve je jasno. Čovjek je igrao u dva najveća kluba na svijetu, što više reći o njemu!?

Kakvo je iskustvo sa Sablićem?

- Sjajno! On je najzaslužniji za moj “boom”, odličan čovjek i pogotovo trener. Puno mi je pomogao, otkad je on došao malo drugačije gledam nogomet i pristupam treninzima. Sigurno će napraviti veću karijeru kao trener, nego kao igrač.

Dobro, ajmo na ove “naše” teme. Dakle, Hajduk ga je htio, Dinamo ga želi?

- Koliko ja znam službene ponude nije dosad bilo, ni iz Dinama ni iz Hajduka. Vidim i da su se i jedan drugi klub sad pojačali na tim pozicijama. Istina, s Hajdukom je bilo kontakata već prije godinu dana, možda je Hajduku bila prevelika odšteta, možda nisu Bijeli bili zadovoljni sa mnom, stvarno ne znam. Što se Dinama tiče ne znam ništa konkretno o interesu Modrih, ali naravno da mi laska kad se priča da me žele dva najveća hrvatska kluba.

Doduše, u jednom je intervjuu rekao da je Hajduk najveći hrvatski klub i da bi volio doći na Poljud?

- To je malo izvađeno iz konteksta, nisam baš tako izjavio. Ali, ne krijem da sam hajdukovac! Rođen sam u Splitu, odrastao u Čapljini, a tamo je grad pola-pola, u gradu postoje jake grupe BBB-a i Torcide. Profesionalac sam, jasno da mi laska ako me želi Dinamo, to je veliki kompliment.

Da on sam bira kamo će, što bi odabrao?

- Ostao bih do ljeta sigurno u Širokom! Želja mi je ostvariti neki dobar rezultat s klubom prije no što odem - zaključio je Menalo.

Sigurno se neću promijeniti

U Širokom je većina ipak Dinamova, sigurno i među suigračima ima dinamovaca. Recimo, znamo da je Josip Ćorić veliki navijač Modrih, je li ga pokušao navesti da promijeni boju?

- Ha-ha, neću se promijeniti. Istina, ima puno dinamovaca u Širokom, Ćorić je jedan od najvećih, njemu se cakle oči kad priča o Dinamu.

Nikad nisam imao nikakav kontakt s HNS-om

Sad je zaigrao za BiH, vide ga tamo kao veliku nadu, je li ikad postojala ili postoji opcija da se odluči za Hrvatsku?

- Doista ne znam kako se to pitanje odjednom počelo provlačiti kroz medije. Nikad nisam imao nikakav kontakt s HNS-om, Nogometni savez BiH mi vjeruje od 18. godine, prošao sam mlađe selekcije, sad sam zaigrao i za A reprezentaciju, pa mislim da je moj odgovor na to pitanje jasan - zaključio je Menalo.

Linker
12. travanj 2024 15:15