Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
O TOME SE PIŠE

OTKRIVENO PRVO POJAČANJE NOVOG ARSENALOVOG TRENERA Emery dovodi Juveovu zvijezdu, a Chelsea se odriče skupog pojačanja za Interovog lidera?

Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2018. 14:36

Švicarski desni branič 34-godišnji Stephan Lichtsteiner, kojemu ovog ljeta ističe ugovor sa Juventusom, trebao bi karijeru nastaviti u Arsenalu, objavili su u subotu britanski mediji.

Arsenal Lichtsteineru nudi višegodišnji ugovor i trebao bi postati prvo pojačanje "topnika" pod vodstvom novog trenera Unaija Emeryja.

Lichtsteiner je karijeru počeo u Grasshopperu, a potom je igrao za Lille i Lazio, a u Juventusu je od 2011. godine. Sa Juveom je sedam puta bio talijanski prvak, te je dva puta izgubio finale Lige prvaka.

Iako ga je argentinski izbornik izostavio sa popisa za predstojeće Svjetsko prvenstvo, napadač Intera Mauro Icardi (25) bit će vrlo tražen ovoga ljeta na nogometnom tržištu.

Već ranije za njega su interes pokazali Juventus, AC Milan, Atletico Madrid, Bayern i Paris Saint-Germain, a sada se u utrku uključio i Chelsea, koji za Icardija nudi 40 milijuna eura i španjolskog napadača Alvara Moratu, objavili su u subotu britanski mediji. Podsjećamo, samo godinu dana ranije Moratu su platili 60 milijuna funti Realu i tako postavili klupski rekord po visini transfera.

Odštetna klauzula u Icardijevom ugovoru iznosi 110 milijuna eura, a Inter je 2013. godine Sampdoriji za njega platio samo 6,5 milijuna eura.

U zadnje dvije godine Icardi je zabio 45 golova, od čega 29 u nedavno završenoj sezoni.

Linker
26. travanj 2024 20:48