CROPIX
'KAKO SAM POSTAO IGRAČ SLUČAJ'

OTVORENA ISPOVIJEST ANTE ĆORIĆA ZA SN 'Samo jednom čovjeku zamjeram što nisam napravio veću karijeru! A ovo što ću vam reći je za rubriku...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. listopad 2017. 15:47

Ante Ćorić ima tek 20 godina. A već je s Dinamom osvojio dva prvenstva i dva Kupa, o njemu je napisano tone tekstova, “odlazio” je u najveće svjetske klubove, stalno je bio u medijskom fokusu, praktički je postao “igrač slučaj”. Iz raznih razloga. Što li se sve samo događalo oko tog mladića posljednjih godina, kada razgovarate s njim imate osjećaj da vam je s druge strane igrač na kraju, a ne zapravo na početku karijere. Ono što je on proživio u Dinamu u posljednje tri godine, netko ne proživi u cijeloj svojoj karijeri...

Osobno smo slabi na Ćorića, volimo njegov nogomet, a svih ovih godina u razgovorima je djelovao kao pristojan mladić, koji će kad vas vidi uvijek zastati, pozdraviti, pitati za zdravlje, javiti se na telefon, odvratiti na SMS poruku...

Jučer je prvo pitanje bilo je li konačno spreman, je li riješio svoj problem s lijevim gležnjem koji je nastradao još na onoj prijateljskoj utakmici mlade reprezentacije s Austrijom?

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Sad sam konačno zdrav, i lijevi i desni gležanj su dobro, ali i dalje radim na njima. Dosta se povlačilo da su mi gležnjevi problem, ali to se lagano riješi, samo dodatno treba raditi na tome. Međutim, nitko prije nije obraćao pažnju na moje gležnjeve, nego je sve bilo koncentrirano na to da budem tjelesno spreman. Tako smo svi skupa zapostavili te gležnjeve. Sad je sve u redu. Ma, ta ozljeda protiv Austrije došla je od udarca. Čovjek me pokupio s leđa, nakon takvog starta nisam mogao ostati neozlijeđen. A s obzirom na to da su moji gležnjevi takvi kakvi jesu, bilo je još gore. Eto, praktički sam imao stanku od skoro mjesec dana - kaže nam Ćorić.

Nego, kako ste zadovoljni sa svojom dosadašnjom karijerom? Po onome kako je izgledalo prije tri godine, danas ste već trebali biti posipani zvjezdanom prašinom u nekom velikom europskom klubu, a vi niste trenutačno ni član udarne postave Dinama?

- S jedne strane sam zadovoljan, nemam se što žaliti na svoju karijeru. Imam tek 20 godina, igrač sam Dinama koji je najmlađi strijelac u Europi, imam četiri trofeja, bio sam na Europskom prvenstvu u Francuskoj, zabio sam Hajduku nekoliko golova u derbijima... Da ste mi prije tri godine kazali da će biti tako, ne bih vjerovao da će biti tako uspješno. Ali s druge strane, mislio sam da ću danas već igrati u Manchester Cityju ili Liverpoolu. Ali neka, meni je dobro u Dinamu. Mislim dobro... Naravno, uvijek želim više igrati, biti na boljem glasu nego što jesam.

Medijske kritike

Zašto niste na boljem glasu?

- Prvo i osnovno, ne želim se nikome pravdati. Niti nekoga napadati. Međutim, u medijima je toliko ružni stvari napisano o meni. Nikad u životu nisam mislio da će se o meni tako ružno govoriti. No, nekako sam odrastao u tom smislu, neka svatko piše i govori o meni što hoće, ja znam kakav sam.

Pa dobro, Ante, gdje je zapelo? Svi smo očekivali više, prije dvije-tri godine svi su govorili “evo wunderkinda”...

- Zapravo i ne znam što bih točno htio kazati na tu temu. Malo su me zeznule ozljede. Zapravo, ne želim to komentirati...

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Zamjerate li nešto nekome?

- Ne, nikome ništa ne zamjeram. Zapravo, samo jednom čovjeku...

A taj je...

- Ante Ćorić! Samo sebi zamjeram što do sada nisam napravio još veću karijeru. Samo sebi...

Rijetko se tako nešto može čuti...

- Posložio sam neke stvari u glavi, samo ja sam kriv.

Podsjetili smo ga da smo obično u medijima, naročito u razgovoru sa stručnjacima, uvijek uspoređivali njega i Nikolu Vlašića. Nikola je, eto, završio u Premiershipu, njegova karijera preletjela je Antinu u brišućem letu. Kako to tumači?

- Osim dosta tih već spomenutih ozljeda, imao sam i - svađa s trenerima!

Pa što ste se, pobogu, svađali?

- Nisam se ja ni s kim svađao. Tako je ispadalo u medijima, to su bile tzv. “svađe” koje se nikad nisu dogodile. Onda su tu bile “svađe s ovim, svađe s onim”... Ispao sam neki “slučaj”. A ja se nikada ni s kim nisam svađao. I da, provirite malo u statistiku. Prošle sezone sam igrao 23 utakmice u HNL-u, ali samo četiri utakmice igrao sam 90 minuta! U Europi sam igrao devet utakmica, od toga samo jednu 90 minuta... Ove sezone sam igrao pet utakmica u HNL-u, niti jednu cijelu. U Europi sam odigrao tri utakmice, niti jednu cijelu... Dakle, u dvije sezone sam, vjerovali vi ili ne, odigrao samo pet utakmica svih devedeset minuta!

Nikad tri zaredom

Da, nevjerojatan podatak zapravo. Nego, počeli smo usporedbom s Vlašićem?

- Nikola je imao kontinuitet igre, uglavnom je stalno igrao svih 90 minuta za Hajduk. Kako god bi odigrao, on bi - igrao. Forsirali su ga. Da, kazao sam vam da sam samo ja kriv za sve, prvo gledam sebe, tako treba biti. To je jedino pametno, mudro. Međutim, držim i da je klub, moj Dinamo, malo više trebao stati iza mene. Ne mogu a da to ne kažem. Ne bih htio sad nikoga prozivati, jer onda će opet ispasti da se s nekim svađam. Ali nedostajalo mi je više utakmica. Eto, ako uzmemo sve tri godine koliko sam u Dinamu, opet za rubriku “vjerovali ili ne”, ja nisam odigrao tri utakmice zaredom!? Hej, ni tri utakmice zaredom u tri godine! Evo, opet malo statistike. Kad je zamjena igrača, ja uvijek izlazim prvi!

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Ćorićevih pet maksimirskih sezona

Sezona 2013/14.

6 utakmica

170 minuta

1 pogodak

0 asistencija

Sezona 2014/15.

33 utakmice

1546 minuta

5 pogodaka

9 asistencija

Sezona 2015/16.

41 utakmica

2322 minute

5 pogodaka

6 asistencija

Sezona 2016/17.

36 utakmica

2189 minuta

8 pogodaka

5 asistencija

Sezona 2017/18.

8 utakmica

350 minuta

2 pogotka

2 asistencije

Linker
19. travanj 2024 06:45