Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images
GDJE ĆE 'PLAVI ANĐEO'?

OTVORENI SLUČAJ HALILOVIĆ Mnogi ga žele, nude mu bolju plaću, ali on ima samo jedan san!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. lipanj 2016. 13:38

Alen Halilović odmara se u Splitu, ne kao turist, nego kao vrhunski sportaš. Što znači da radi s kondicijskim trenerom i čeka gdje će nastaviti karijeri.

Bio je blizu Valencije i Seville, no ovog je časa sve otvoreno. Pojavila se vijest da bi Barcelona uzela Andrea Gomesa, Portugalca koji je član Valencije i čija je cijena 40 milijuna eura, te bi u zamjenu dala Halilovića i Tella kako bi smanjila odštetu za deset milijuna, ali to su zasad samo špekulacije. Halilović je još daleko od rješenja na koju će destinaciju.

Prva informacija govorila je da su se Barcelona i Valencia sve dogovorile, da će sigurno na Mestallu, kasnije je stigao demanti kako on nije našao zajednički jezik s Valencijom i od toga neće biti ništa. Halilović je inzistirao da u ugovoru stoji kako Barcelona ima pravo prvokupa u slučaju da ga poželi u svojim redovima, i to za cijenu koja nije previsoka, na što Valencia nije pristala. Oni ga žele kompletnog i da sami dalje polažu prava na njega, te zablista li u Primeri, prodaj ga po cijeni koju će Valencia odrediti.

Halilović, koji sebe vidi u Barceloni, zna da ovog časa nije u prilici igrati u prvoj ekipi, ali ne želi ni pomisliti da se to jednom neće dogoditi. To mu je važnije od osobnih primanja koja će imati u novom klubu. Ivan Rakitić preporučio mu je Sevillu, u Andaluziji ga je htio i Unai Emery, međutim kako je uspješni trener otišao u PSG, a na klupu stigao Jorge Sampaoli, Argentinac koji je bio izbornik Čilea, pregovori o transferu su zastali.
Dok se u Sevilli čeka što će kazati Sampaoli, u Valenciji jesu li ipak spremni na kompromis oko polaganja prava na njega, za Halilovića se zanima i Borussia Dortmund, ali i još neki klubovi. Budući da ima ugovor s Barcelonom, nema razloga žuriti, ne dogovori li posao sam, Barca će mu naći odredište na koje će ga poslati na posudbu. Iako, to je krajnja solucija, očekivano je da napravi transfer.

Tko bi trebao biti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije?

Luka Modrić

Ivan Rakitić

Ivan Perišić

Mario Mandžukić

Vedran Ćorluka

Darijo Srna, koji treba ostati u reprezentaciji

Doživio šok

Nakon što je doživio šok izostavljanjem iz reprezentacije, kad je saznao da ga Ante Čačić neće voditi u Francusku na Euro, Halilović se imao priliku odmoriti od nogometa, a sigurno mu ne nedostaje motiva da u sljedećoj sezoni napravi dodatan iskorak. Jer iza njega je tek jedna prava prvoligaška godina u međunarodnom nogometu u dresu Sportinga iz Gijona. U kojem se borio za ostanak, što u novom prvenstvu možda neće biti slučaj. Sve ovisi o tome kako će se priča rasplesti.

Linker
17. travanj 2024 13:19