REUTERS/Carl Recine
ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

'PA KAKVE TO VEZE IMA S DANAŠNJIM NOGOMETOM?' Nogometna legenda na pravi način odgovorila kritičarima koji tvrde da Ivan Perišić nije klasa za Bayern!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 11:42

Ivan Perišić danas bi trebao obaviti liječnički pregled, a u srijedu se pridružiti novim suigračima u Bayernu. Tako barem tvrdi Tageszeitung, novina sa sjedištem u Münchenu, obično dobro informirana zbivanjima u Säbenerstrasse. Danas će pak Bayern krenuti u obranu titule pobjednika Kupa, Kovačevim trupama sučelit će se negdašnji bundesligaš, a sada četvrtoligaš - Energie Cottbus.

I dok se čeka konačna potvrda transfera hrvatskog reprezentativca, u medijima se povela rasprava je li Perišić tek utješni transfer nakon što je propao dolazak Leroya Sanea ili će 30-godišnjak biti pravo pojačanje. Baš su njegove godine bile jedan od minusa kad se prvi put pojavila opcija dolaska u Bayern, no Steffan Effenberg, negdašnji kapetan Bayern smatra da to nema nikakve veze.

SC Paderborn's coach Stefan Effenberg gestures during their German Cup (DFB Pokal) second round soccer match against Borussia Dortmund in Dortmund, Germany, October 28, 2015.  REUTERS/Ina Fassbender     DFB RULES PROHIBIT USE IN MMS SERVICES VIA HANDHELD DEVICES UNTIL TWO HOURS AFTER A MATCH AND ANY USAGE ON INTERNET OR ONLINE MEDIA SIMULATING VIDEO FOOTAGE DURING THE MATCH.
REUTERS/Ina Fassbender
Stefan Effenberg

- Ne znam je li Perišićev dolazak kompromisno rješenje, ali mogu reći da je on sjajan igrač. Njegove godine? To stvarno nema nikakve veze s današnjim nogometom. Pa ja sam se vratio sa 30 godina u Bayern i ostvarili smo velike uspjehe tada. Njegov dolazak je prava stvar - objasnio je Effenberg i zaključio.

- Perišić odmah može pomoći!

Sličnog mišljenja je i Sandro Schwarz, trener Mainza.

- On je sjajan igrač, bit će pravo pojačanje premda je doveden nakon što je Sane otpao.

Pitanje je, pak, je li transfer Sanea propao do kraja. Činjenica da njemački reprezentativac zbog ozljede križnog ligamenta neće igrati sljedećih pola godine, mogla bi mu spustiti cijenu. Bayern će po nekim saznanjima do kraja prijelaznog roka pokušati dovesti sjajno krilo Manchester Cityja, jasno po znatno manjoj cijeni nego što su to namjeravali donedavno, kada su nudili 110 milijuna eura. No, Bayern treba igrače koji će u ovom trenutku moći uskočiti u prvu momčad, jer kadar je pretanak. Naglašava to i Mario Basler, još jedan bivši igrač kluba s Isara.

Alex Grimm/Getty Images
Getty Images

- Perišić je premalo, Bayern treba pojačanja na svim pozicijama, ne samo krilnim. Imaju premalo igrača i pritisak će biti golem, u ovom trenutku je Borussia puno bolje posložena - smatra Basler.

Inače o dolasku Perišića u Bayern svoje mišljenje za njemačke medije podijelio je i Ivica Olić.

- Ivan je vrlo zanimljiva osoba i veliko pojačanje. Znam ga još od doba kada smo zajedno igrali u Wolfsburgu, a sada radimo zajedno u reprezentaciji. Pravi je profesionalac, radi na sebi, a već dugi niz godina igra na najvišoj svjetskoj razini. Klasan je igrač s puno iskustva i totalno fizički spreman - nahvalio je Olić budućeg igrača Bayerna, osvrnuvši se i na mogućnost povratka Marija Mandžukića.

- Istina, već su mu 33 godine, ali Bayernu ne trebaju samo mladi igrači. Trebaju mu iskusni u borbi na tri fronte. Mandžukić je bio iznimno važan u našem pohodu na srebro, bio je pravi uzor mlađima, savjetovao ih je. Kod njega nema popusta, uvijek ide do krajnjih granica, i na treningu i na utakmicu. Njegovo tijelo je takvo da može još najmanje dvije godine igrati na najvišoj razini - rekao je još jedan bivši bayernovac, koji se osvrnuo i na aktualni kadar Kovačeve momčadi.

- Moraju dovesti još nekoliko igrača, najveći klubovi i na klupi imaju svjetske klase, potrebni su im kako bi pojačali konkurenciju. Znam da je Lewandowski pravi profesionalac, ali i njemu bi bilo bolje da ima nekoga tko će mu puhati za vrat, to samo može biti pozitivno - zaključio je Olić.

Linker
23. travanj 2024 00:31