Foto: Ante Cizmic / CROPIX
NAJVEĆA DILEMA KARIJERE

PADA ODLUKA NA MAKSIMIRU: DINAMO PRIHVATIO PONUDU ZA SOUDANIJA, PLAĆA JE VRHUNSKA, ALI NASTAO JE I PROBLEM Najbolji igrač ipak želi na drugu adresu!

DINAMO Najbolji igrač osvajača dvostruke hrvatske krune poprilično zasut izdašnim ponudama, ali ne zanima ga Bliski istok ni daleka Kina
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. lipanj 2018. 15:01

Alžirski mediji objavili su da Mr. Derby, najbolji igrač Dinama El Arabi Hilal Soudani, u subotu nakon utakmice Alžira s reprezentacijom Zelenortskih Otoka potpisuje za Al Ahly i karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji.

Hoće li Soudani, koji je za Dinamo u pet sezona ukupno odigrao 197 utakmica, zaista preseliti u Al Ahly? Ponuda je stigla, maksimirsko društvo upoznato je s njome, klub iz Saudijske Arabije Dinamu nudi 2,8 milijuna eura odštete, a Soudaniju plaću od uistinu odličnih 2,5 milijuna eura godišnje.

Dogovor klubova

S obzirom na to da bi Alžirac potpisao na tri godine sa Saudijce, zaradio bi dakle 7,5 milijuna eura.

Modri klub se dogovorio s Al Alyjem, a saznajemo da Soudani, bez obzira na sjajne uvjete, nije bio oduševljen, on bi radije u Nottingham Forest koji mu nudi plaću od 1,2 milijuna eura godišnje, a profesionalni ugovor također na tri godine, do sredine 2021.

Inače, engleski klub je ponudio Dinamu za Soudanija 1,5 milijuna eura, što je društvo iz Maksimirske 128 odbilo. Prema našim saznanjima, Dinamo traži 2 milijuna eura odštete. Čeka se ta nova ponuda Nottingham Foresta, ali ona još uvijek nije pristigla u Maksimirsku 128.

Zagreb, 190518.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva Liga, 1.HNL, 36.kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: igraci Dinama slave naslon prvaka, Arijan Ademi, Hilal Soudani.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Ademi i Soudani

Naravno, za Dinamo je mnogo bolja ponuda Al Ahlyja na koju su pristali, ali svi u klubu respektiraju Soudanijevu želju za odlaskom na Otok, te ne forsiraju njegovu odluku u smjeru koji bi njima financijski više odgovarao.

U svemu tome je zapravo najzanimljivija priča Soudanija. Dakle, čovjek bi u Saudijskoj Arabiji za tri godine zaradio 7,5 milijuna eura, a na Otoku 3,6 milijuna eura. Soudani bi se odrekao zarade od 3,9 milijuna eura!?

Novac nije primaran

Gotovo nezamislivo, zar ne? Ali Soudani je takav čovjek, kaže da ga ne zanima novac, nego da želi igrati na Otoku. Zato i on čeka da stigne ta nova ponuda iz Sherwoodske šume koja bi možda i mogla stići, jer je Soudanija izravno nazvao trener “šumara” Aitor Karanka kazavši mu kako bi žarko želio da ubuduće bude dio njegove svlačionice.

Soudanija je htjela i Aston Villa, da je ušla u Premiership, Alžirac bi sigurno postao dio te momčadi, ali u utakmici Fulham je na Wembleyju pobijedio s 1:0.

S obzirom na to da nisu uspjeli nadjačati Fulham, društvo iz Aston Ville ostalo je bez zarade, te nije imalo dovoljno financija za odštetu i Soudanijevu plaću.

Kad je Soudani u pitanju, ima tog još. Traži ga jedan kineski klub koji mu za tri godine nudi čak 10 milijuna eura!

Međutim, Mr. Derby o toj ponudi uopće ne želi razgovarati. Njega zanima isključivo sportski aspekt njegove nogometne karijere. Zato želi na Otok. Nema ni jednu ponudu iz Premierlige, a u Championshipu ipak ne mogu plaćati na razini Premierlige.

Još uvijek dvoji

Zaključno, Dinamo se dogovorio s Al Ahlyjem, ali Soudani dvoji, čeka da čelnici znamenitog engleskog drugoligaša Nottingham Foresta dostave ponudu od 2 milijuna eura. Hoće li stići, ne zna se. Ukoliko ne stigne, onda je u svakom slučaju postojeća opcija Al Ahly vrlo izvjesna.

Vjerojatni odlazak Soudanija znači da Dinamo traži igrača za poziciju desnog krila, a iz kluba stiže informacija da će to mjesto vjerojatno popuniti Damian Kadzor, 25-godišnji nogometaš Gornika iz Zabrzea, kojeg s poljskih terena itekako dobro poznaje odnedavni Dinamov trener Nenad Bjelica.

Što nudi Al Ahly

2,8 milijuna eura odštete

2,5 milijuna eura godišnje plaće

----------------------------------------------------------------------------------¨

Što nudi Forest

1,5 milijuna eura odštete

1,2 milijuna eura godišnje plaće

Linker
24. travanj 2024 10:41