Damir Krajac / CROPIX
SJAJAN POSAO KLUBA S RUJEVICE

PAO JE DRUGI NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI RIJEKE Napadačko pojačanje iz bundesligaša Nijemcima postavilo ultimatum - samo Rijeka i nitko drugi!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 22. lipanj 2019. 18:04

Idrugi je važan posao ovog ljeta na Rujevici stavljen ad acta. Nakon potpisa novog ugovora s Alexanderom Gorgonom, Rijeka je realizirala otkup ugovora Antonija Mirka Čolaka koji je sada i formalno igrač Rijeke.

Ovakav epilog bio je jasan još prije desetak dana kada je Čolak odbio bilo kakvu mogućnost da ode u neki drugi klub i pred čelnike Hoffenheima praktički stavio ultimatum. Njegova je želja, uz financijski napor Bijelih za kojeg je zaslužan predsjednik Mišković, bila presudna da ovaj posao dobije sretan završetak i da Čolak i iduće sezone nastavi zabijati za Rijeku.

Ovaj 25-godišnji napadač s Rijekom je potpisao trogodišnji ugovor.

- Jako sam zadovoljan jer to je bila moja želja i želja kluba. Hvala predsjedniku Miškoviću, ali i svima u klubu - kaže Čolak koji za Rijeku ima 47 nastupa uz 25 postignutih golova i deset asistencija.

- Sretan sam i ponosan što ostajem u Rijeci, to mi je bio cilj i želja, vidi se ovdje se osjećam sretnim i to mi je kao igraču jako važno za daljnji napredak. Želim tako nastaviti, osvajati još titula, zabijati još više golova, da sezonu dobro počnemo i borimo se za Europu.

Čolakova odlučnost da ostane u Rijeci bila je ključna u cijeloj priči, iako je navodno Slovan Bratislava ponudio Hoffenheimu odštetu koja prelazi milijun eura, napadač nije puno dvojio treba li razmotriti drugu ponudu i prihvatio onu koja je bila lošija i za njega i za bundesligaša.

- Bilo je drugih ponuda, ali u nogometu novac nije sve. Kao igrač moraš biti sretan, znam koliko to znači u mojoj karijeri i da svoj sljedeći korak na najbolji način mogu napraviti iz Rijeke. Razgovarao sam o tome s obitelji i djevojkom i mislim da sam napravio dobar potez.

Rijeka, 100218.
Stadion na Rujevici.
Hrvatski telekom Prva liga, 21. Kolo, susret izmedju Rijeke i Istre.
Na fotografiji: Mirko Antonio Colak.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Čolakov transfer drugi najveći u povijesti Rijeke

Ulazni transfer Antonija Mirka Čolaka drugi je najveći u klupskoj povijesti riječkog prvoligaša. Ako ćemo se držati brojki koje su se kuloarski spominjale, rekordni dolazak bio je onaj Darija Župarića za čije je usluge Rijeka platila Pescari oko 800 tisuća eura, u Čolakovu slučaju iznos se s bonusima kreće oko 700 tisuća eura čime je veći od kupovima Moisesa i Mateija (500 tisuća eura), odnosno Hebera i Eleza (400 tisuća eura).

Dakako, na ove brojke treba gledati kao neslužbene budući da spadaju u domenu poslovne tajne i ne odgovaraju, primjerice, nekim brojkama koje navodi Transfermarkt. Prema tom izvoru najskuplji igrač Rijeke je bio Andrej Kramarić koji je Dinamu plaćen 1,2 milijuna eura (Mišković je u više navrata to demantirao), dok se iza Župarića smjestio Mario Gavranović kojeg Rijeka, tvrdi jedan uvijek pouzdan izvor s Rujevice, nije platila 600 tisuća eura kako to navodi Transfermarkt, već je iz Zuricha došao bez odštete s postotkom od budućeg transfera. (msu)

TOP 5 ULAZNIH TRANSFERA RIJEKE

1. Dario Župarić, Pescara - Rijeka, 800 tisuća eura, ljeto 2018.

2. Antonio Mirko Čolak, Hoffenheim - Rijeka, 700 tisuća eura, ljeto 2019.

3. Moises, Portuguesa - Rijeka, 500 tisuća eura, zima 2014.

4. Florentin Matei, Volyn - Rijeka, 500 tisuća eura, zima 2016.

5. Heber, Sl. Belupo - Rijeka, 450 tisuća eura, ljeto 2017.

Linker
24. travanj 2024 03:01