Velika Gorica, 281118.
MZLZ Franjo Tudjman.
Odlazak momcadi GNK Dinamo u Istanbul na utakmicu 5. kola UEFA Europa lige protiv turskog Fenerbahcea.
Na fotografiji: Mario Budimir, Mario Musa.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX

REALIZIRAN PRVI IZLAZNI TRANSFER

PAO JE PRVI POSAO NA MAKSIMIRU! NAPADAČ SE VEĆ OPROSTIO SA SVIMA U KLUBU I PUTUJE NA DRUGI KRAJ SVIJETA Bila je to prilika koju nije htio propustiti

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.01.2019. u 08:19

 • Nisu u Maksimiru htjeli ništa otkrivati, valjda dok ne bude sve i formalno gotovo, potpisano, pa je službena verzija jučer bila da Mario Budimir nije u međusobnoj utakmici igrao zbog viroze, a i trener Nenad Bjelica rekao je da u Belek putuju svi.

  Međutim, Mario Budimir (možda i jest virozan), oprostio se jučer od svih u Dinamu, odletjet će i on danas prema Istoku, ali ne u Tursku, nego u Iran. Dinamo i Persepolis dogovorili su sve, Modri nisu inzistirali na nekoj velikoj odšteti, koliki je njezin iznos, zasad se ne zna, uglavnom, kad je Budimir kazao da želi ići, klubovi su brzo dogovorili uvjete.

  Budimiru je ionako ugovor s Dinamom istjecao naljeto, Persepolis mu nudi priliku za veliku zaradu u kasnim godinama karijere, sve skupa kad se stavi na papir, bila je to prilika koju nije želio i mogao propustiti. Osim zarade, eto, doživjet će i da igra pred 80 i više tisuća gledatelja, sigurno će imati podršku trenera Branka Ivankovića, koji je i inzistirao na njegovu dovođenju.

  Zagreb, 200918.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 1. kola Europske lige, skupina D,
GNK Dinamo - Fenerbahce S.K. Na fotografiji: Mario Budimir, Amir Rrahmani.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
  Ronald Gorsic / CROPIX

    

  Jasno, dok ne bude sve crno na bijelo nećemo Budimira proglašavati igračem Persepolisa, ali prođe li sve kako treba, Budimir će već danas ili sutra potpisati ugovor. Na godinu i pol dana, uz opciju za još godinu dana.

  Dinamo je tako ostao bez pouzdanog napadača, Budimir je stigao na mala vrata, kao veteran, ali u modrom je dresu ostavio traga, zabio neke važne golove, u svakom slučaju, odigrao “svoju rolu”. Idućih dana vidjet će se hoće li Nenad Bjelica posegnuti za nekim novim rješenjem na tržištu ili je zadovoljan napadačkim opcijama pa Budimirova nasljednika Dinamo potraži tek naljeto.

  Iz drugih medija