Foto: Boris Kovacev / CROPIX
NIKAD BLIŽE ODLASKU

PAO JE TRANSFER KOJI BITNO UTJEČE NA KARIJERE DVOJICE HRVATA Na Maksimir ekspresno stiže nova, najbolja ponuda za sjajnog Vatrenog!?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2019. 20:40

Monaco je kupio pojačanje. Od Montpelliera je za 13,5 milijuna eura kupio vratara Benjamina Lecomtea koji je i na širem popisu francuske reprezentacije iako još nije debitirao.

Ta vijest je jako zanimljiva kad se radi o dvojici hrvatskih vratara, bivšoj “jedinici” Danijelu Subašiću i sadašnjem prvom vrataru Vatrenih Dominiku Livakoviću. Za Subašića priča može imati negativne konotacije jer bi mogao izgubiti svoju poziciju u Monacu, ali za Livakovića ona može biti izvrsna. Montpellier je za Livakovića ponudio Dinamu 6 milijuna eura te 20 posto od budućeg transfera. Modri klub je odmahnuo na tu ponudu jer je tražio 10 milijuna eura, što se pak nije dopalo francuskom klubu.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Wales - Stadion Gradski vrt, Osijek, Croatia - June 8, 2019  Croatia's Dominik Livakovic reacts  REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Međutim, prodajom Lecomtea otvaraju se nove perspektive za prodaju Livakovića. Naime, naši izvori tvrde da će Montpellier sad nakon prodaje vratara ponovno isporučiti ponudu na Dinamovu adresu, ona bi trebala stići vrlo brzo. Informacije govore da bi nova ponuda mogla iznositi 8 milijuna eura, plus 20 posto od budućeg transfera našeg reprezentativnog vratara.

Po onome što znamo, Dinamo bi tu ponudu mogao prihvatiti, makar će se možda pregovarati i o malo višoj cijeni, recimo o 8,5 milijuna eura. Ono što je sigurno, Livaković je sad mnogo bliže Montpellieru prije nego što je bio. Naravno da bi Dinamo izgubio najboljeg vratara, ali s druge strane plavi klub zaista ima adekvatne zamjene. Tu je Danijel Zagorac, koji bi odlaskom Livakovića konačno dobio pravu priliku pokazati da je vrsni čuvar mreže za najveća djela, s tu i velika mlada nada Dinko Horkaš.

Linker
17. travanj 2024 07:24