Boris Kovacev / CROPIX
POSTAVLJENE NOVE GRANICE

PAO JEDAN OD NAJVEĆIH TRANSFERA U POVIJESTI NOGOMETA 19-godišnjak kojega su uspoređivali s Danijem Olmom srušio rekord, i to u Madridu!

Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2019. 23:52

Veznjak Benfice Joao Felix (19) napustio je lisabonski klub, a za odštetu od čak 127,2 milijuna eura kupio ga je Atletico iz Madrida, što je najveći transfer ovog prijelaznog roka, ali i madridskog kluba. Atletico je Lemara, koji je iz Monaca stigao u lipnju 2018. platio 72 milijuna eura, a sad je Felix postao peti najskuplji nogometaš u povijesti.

Veliki interes za mladog napadača pokazivali su i brojni engleski klubovi, no ponuda Madriđana je bila najizdašnija. Felix je stigao u Atletico umjesto Francuza Antoina Griezmanna, a nosit će broj 7.

Soccer Football - Europa League Quarter Final First Leg - Benfica v Eintracht Frankfurt - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - April 11, 2019  Benfica's Joao Felix celebrates scoring their second goal     REUTERS/Pedro Nunes - RC1CA1D62090
REUTERS/Pedro Nunes

Mladi Portugalac igrao je prošle sezone i na Maksimiru, u osmini finala Europske lige protiv Dinama. I tada se uz njegovo ime spominjao iznos od 120 milijuna eura, padale su i usporedbe s Danijem Olmom, ali rijetko tko je zaista vjerovao da bi 19-godišnjak mogao napraviti baš ovako grandiozan transfer.

Felix je ove sezone zabio 20 golova i imao 11 asistencija za Benficu, koja je osvojila naslov portugalskog prvaka i došla do četvrtfinala Europske lige.

Linker
17. travanj 2024 23:02