Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
VRIJEME TAKTIZIRANJA

PAT POZICIJA! BARCELONA PONUDILA RAZOČARAVAJUĆI IZNOS ZA OLMA! Evo na koji način jedan od najbogatijih klubova svijeta želi vratiti svog talenta

VRIJEME TAKTIZIRANJA Barcelonina ponuda ne zadovoljava Dinamo, a španjolski reprezentativac želi otići već ove zime kako bi osigurao igranje na Euru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. siječanj 2020. 09:29

Od dana kad je službena ponuda Barcelone za Danija Olma aterirala u Maksimir probalo se saznati o kojoj se cifri radi, koliko je klub s Camp Noua ponudio za svog bivšeg igrača. Prema raspoloživim izvorima, Barcelonina službena ponuda za Olma iznosi 25 milijuna eura plus neki bonusi. Dakle, dosta je mršava u odnosu na onu cifru koja se cijelo vrijeme vrtjela u medijima, to je ona od 40 milijuna eura. Istina, Dinamo se nikada nije službeno izjasnio da za Olma traži tih 40 milijuna eura, ali su razni klupski izvori govorili baš o takvom odštetnom zahtjevu.

Ono što jest sigurno točno, Dinamo još nije odgovorio na ponudu Barcelone. Nije kazao ni "da" ni "ne", sve je još u zraku. Ovo je jednostavno vrijeme taktiziranja, vuku se spori šahovski potezi, nitko se ne želi izlijetati s bilo kakvim izjavama ili dodatnim pojašnjenjima. Naravno da Barcelona taktizira, iz tog razloga je poslala ponudu koja je 15 milijuna eura slabija od one na koju bi, barem se tako drži, Dinamo pristao. Stvar je jasna, sljedećeg ljeta Olmo ulazi u posljednju godinu svog ugovora s Dinamom, a tada se karte nešto drukčije dijele. Tada kupac može s nekim drugim uvjetima krenuti prema prodavatelju.

Iz tog razloga je vjerojatno Barca Dinamu poslala ovu nazovimo je "dijetnu" ponudu. Konačno, neki španjolski mediji nagađaju da bi Barcelona u svoje dvore željela Olma dovesti tek na ljeto. Sad ga zakapariti ili kupiti te ga onda na ljeto priključiti svojoj momčadi. Dinamu se to ne sviđa, a isto tako ni strani Danija Olma. U intervjuu za španjolske medije Olmo je jasno i glasno kazao kako je njegov put u Dinamu završen, on želi otići. Istina, u jednom trenutku je Olmova strana izrazila želju da Dani do ljeta ostane u plavom domu, ali to je bilo u vrijeme kad su Modri još igrali u skupini Lige prvaka. Tada se činilo da će ostati u Europi na proljeće, da će odigrati još nekoliko utakmica na velikoj sceni.

To se nije dogodilo, Dinamo je ostao na utakmicama HNL-a, a Olma, koji želi s reprezentacijom na Europsko prvenstvo, to ipak ne zanima. Ostankom u Maksimiru i igranjem samo hrvatskog prvenstva debelo riskira taj odlazak na Euro koji mu je ogromna želja i san. Olmo želi otići u ovom zimskom prijelaznom roku, a to isto žele i svi vezani uz njega. Karijera španjolskog reprezentativca od dana kad je iz Barcelone došao u Dinamo pažljivo se gradila, slagala kao "puzzle", ništa nije bilo prepušteno slučaju, improvizaciji... Zato se želi nastaviti isto, a to znači da je Daniju u planovima predviđen odlazak ove zime, što on, uostalom, vrlo jasno komunicira u medijima. Isto tako, vjerojatno je već i trener Nenad Bjelica posložio svoj plan preslagivanja u momčadi i izgradnje novog Dinama bez Danija Olma.

Ostanak Olma u plavom domu do ljeta zapravo nema nikakvog smisla, jer će Dinamo tako i tako biti prvak, a on bi samo zauzimao nekome mjesto u momčadi, primarno Lovri Majeru kojeg se vidi kao nasljednika njegova lika i djela.

Barcelona dakle, čeka odgovor Dinama, modrom klubu se ne žuri, oni pak čekaju druge ponude za Olma za koje očekuju da će biti izdašnije od ove. Rok za odgovor na Barcinu ponudu ne postoji, ali naravno, neće katalonski div čekati dovijeka da im se jave iz Maksimira. Trenutačno je na snazi pat pozicija.

Linker
19. travanj 2024 05:46