Lars Baron/Getty Images
JEFTINA KUPOVINA I SKUPA PRODAJA

PLATILI GA JEDAN EURO, A SADA GA PRODALI BARCELONI ZA 75 MILIJUNA! JEDNA OD NAJBOLJIH KUPOVINA STOLJEĆA Čudesan posao apsolutnog hita Lige prvaka!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2019. 21:17

U siječnju ove godine dogovoren je transfer Frenkieja de Jonga iza Ajaxa u Barcelonu, a klub s Camp Noua u startu je za mladog veznjaka 'iskeširao' 75 milijuna eura. Međutim, uz različite dodatne stavke ugovora i bonuse ukupna cifra mogla bi se popeti na 90 milijuna eura.

Kako god bude bilo, cifra koju će Ajax u konačnici dobiti za de Jonga bit će gotovo čisti profit. Naime, nizozemski klub de Jonga je iz Willema II doveo - za jedan euro! Simbolična cifra kompenzirana je tada slanjem nekih Ajaxovih igrača na posudbu u suprotnom smjeru.

Ipak, Willem će se na de Jongu svejedno naplatiti, jer je u transfer bila uglavljena klauzula prema kojoj će deset posto od ukupne odštete završiti u de Jongovu matičnom klubu.

Mladi Nizozemac ove je sezone za Ajax odigrao 49 utakmica. Njegov klub i dalje je u utrci za trostrukom krunom - nizozemski kup već je osvojen, dva kola prije kraja prvenstva Ajax je prvi s 80 bodova (koliko ima i PSV), dok će plasman u finale Liga prvaka trebati potvrditi pred svojim navijačima u večerašnjoj uzvratnoj utakmici protiv Tottenhama.

Linker
20. travanj 2024 11:03