Ronald Gorsic / CROPIX
POČELO, JE POČELO...

PLJUŠTE PONUDE NA MAKSIMIRU: U DVA DANA JAVIO SE VEĆ DRUGI EUROPSKI KLUB ZBOG VELIKOG TALENTA Na odgovor Modrih nije trebalo dugo čekati

DINAMO U Maksimir za mladog veznog igrača stigla još jedna službena ponuda za posudbu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. siječanj 2020. 15:54

Počelo je, počelo... S prvim danima 2020. godine starta i dolazak službenih ponuda u Maksimirsku 128. Jučer smo napisali da je moskovski CSKA poslao službenu ponudu za Lovru Majera, radilo se o posudbi. Dinamo je tu ponudu odbio. Međutim, stigla je još jedna za mladog Majera. Ovoga puta odaslana je iz Getafea. Opet se radi o posudbi. Getafe želi Lovru na posudbu do ljeta, a nakon toga bi se razgovaralo o kupnji. Ukoliko bi Lovro zadovoljio, Getafe je spreman Dinamu na ljeto na ime odštete isplatiti 6 milijuna eura, plus 20 posto od sljedećeg transfera.

Ipak, koliko saznajemo iz izvora bliskih klubu, Dinamo ni sada nije zainteresiran za posudbu Majera, a isto tako ne sviđa im se previše ni ona cifra koju bi Getafe moguće bio spreman isplatiti na ljeto, jer drže u plavom klubu da će Majer vrijediti mnogo više.

Izvjesnim odlaskom Danija Olma upravo bi Majer trebao postati njegov nasljednik u veznoj liniji, taj fantazist na kojem će se graditi mnogo toga. Zato su u Dinamu upalili crveno svjetlo kad se radi o Majeru, ne sviđa im se ni ponuda CSKA, ni ova Getafea. Dojma smo, čak da bi Dinamo odbio ponude za Majera da su i mnogo veće. Jednostavno, Lovru žele zadržati u Maksimiru, on je jedan od igrača na kojem bi se trebao graditi neki budući Dinamo. Drugi dio ove te sljedeća sezona trebali bi biti lansirna rampa za Majera, vrijeme u kojem bi se trebao etablirati kao jedan od ključnih igrača Dinama.

Uostalom, ne može Dinamo ostati bez velikog dijela vezne linije. Osim Olma, postoji zainteresiranost inozemnih klubova za Gojaka i Moru. Koliko saznajemo, oni bi u redu bili prije Majera kad se radi o prodaji. Naravno, sve ovo što smo napisali bit će drukčije ako na maksimirsku adresu stigne jedna od onih tzv. nemoralnih ponuda. Za sada ih nema, Majer zato ostaje u Maksimiru, iako je do sada uz Olma, bio najtraženiji Dinamov nogometaš. Jedino je taj dvojac dobio dvije službene ponude.

Ono što jest zanimljivo u cijeloj priči, ne samo oko Majera, jest činjenica da zagrebački klub uopće ne juriša na transfere kao dijete na sladoled. To znači da je klub maksimalno stabilan, financijski dovoljno moćan da strpljivo čeka najbolje opcije, najbolje ponude. Klupska vrhuška želi zadržati jaku momčad, kako bi trener Bjelica opet mogao graditi uspješnu europsku priču.

Linker
26. travanj 2024 12:30