Justin Setterfield/Getty Images
MEDIJSKA NAGAĐANJA

POCHETTINO NEĆE DUGO ČEKATI NOVI ANGAŽMAN Velikani u utrci za Argentincem: Hoće li preuzeti klub koji mu je s Hrvatom na čelu nanio najteži poraz?

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. studeni 2019. 22:59

Mauricio Pochettino (47) ostavio je dubok trag u Tottenhamu. Ukupno je vodio 293 utakmice u svim natjecanjima, samo trojica trenera imali su dulji staž na klupi Spursa. Ulaskom u finale Lige prvaka postao je tek treći menadžer koji je odveo londonski klub do velikog europskog finala. U Premier ligi vodio je rekordne 202 utakmice, ali sve je krenulo nizbrdo u aktualnoj sezoni, u koju se krenulo s velikim ambicijama nakon vrlo dobre prošle sezone.

Još uoči finala Lige prvaka s Liverpoolom Argentinac je izjavio da bi ga osvajanje trofeja moglo ponukati da napusti klub, a danas vjerojatno žali što to nije učinio bez obzira na poraz od Redsa. U ovoj kalendarskoj godini Spursi su izgubili 18 utakmica u svim natjecanjima, najviše od svih premierligaša. Tottenham je u posljednje 24 ligaške utakmice osvojio samo 25 bodova, moglo bi se reći da se posljednjih devet mjeseci ‘bori za opstanak’. Obilježio ih je i očajni ligaški učinak u gostima, gdje su posljednju pobjedu ostvarili još u siječnju protiv Fulhama.

Dakako, taj se Tottenhamov pad detaljno analizirao na Otoku, ali nitko nije mogao sa sigurnošću locirati problem. Je li kriv Pochettino, jesu li krivi igrači koji su izgubili motivaciju, je li možda kriv predsjednik Tottenhama Levy koji nije želio prodavati pojedince koji su željeli otići, poput recimo Eriksena, a koji je nakon toga jako pao u igri? To sad više nije presudno, jer račun je platio glavni i odgovorni. Gazda je rekao da su rezultati ‘ekstremno razočaravajući’, Pochettino je osvojio tek 14 bodova u 12 kola, i Levy preko najgoreg starta u posljednjih 11 godina nije mogao prijeći.

Pojavila se odmah i informacija kako je Pochettino postao najizgledniji kandidat za novog trenera Bayerna, a kao njegove moguće destinacije spominju se i Manchester United, te Barcelona i Real Madrid. Kakva bi to bila ironija sudbine kad bi Pochettino u Münchenu naslijedio Niku Kovača, koji ga je nedavno u Ligi prvaka dobio s nevjerojatnih 7:2 usred Londona.

Što se Barcelone tiče, jedna od Barcinih prednosti je prijateljstvo Pochettina i predsjednika "blaugrane" Josepa Marie Bartomeua. No, otežavajuća okolnost je što je Pochettino pet godina proveo u gradskom rivalu Espanyolu, dvije kao igrač i tri godine kao trener.

Linker
25. travanj 2024 02:34