Reuters / Sergio Perez Livepic
KAMEN SPOTICANJA

POGLEDAJTE KAKVE BRUTALNE PLAĆE IMAJU REALOVCI I GDJE JE TU MODRIĆ 'Luka nikako nije mogao razumjeti toliku razliku između svoje plaće i Baleove...'

KAMEN SPOTICANJA Kako u Madridu gledaju na želju hrvatskog veznjaka za izdašnijim ugovorom Modrić definitivno zaslužuje bolju plaću zbog svojih igara za Real
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 11. kolovoz 2018. 13:09

Dok su trajali razgovori oko budućnosti Luke Modrića u europskom prvaku Real Madridu, u glavnom gradu Španjolske prevladava mišljenje da hrvatski veznjak zaslužuje povećanje plaće. Komentatori i publika smatraju da treba dobiti financijski bolji ugovor, čime bi se prije početka natjecanja zatvorio slučaj koji je uzbudio duhove na relaciji Milano - Madrid.

- Luka Modrić se nalazi pred posljednjim velikim ugovorom u svom životu. Luka nikako nije mogao razumijeti toliku razliku između svoje plaće i one Garetha Balea, posebno s obzirom na učinak - kaže Elias Israel, komentator novina AS sa sjedištem u Madridu.

Modrić je 2016. godine potpisao novi ugovor kada mu je plaća povećana na oko 8 milijuna eura godišnje, koju bi trebao zarađivati do 2020. godine. Time je ušao u viši razred plaća, no ostao je iza Cristiana Ronalda, Garetha Balea, kapetana Sergija Ramosa, Tonija Kroosa te Karima Benzeme.

Od tada se promijenilo više stvari. Prošlo ljeto je nogometno tržište zatresao prelazak Neymara iz Barcelone u PSG za rekordnih 222 milijuna eura, što je posljedično povećalo plaće nogometaša. Barcelonin Lionel Messi ubrzo je dobio novi ugovor, a prošli mjesec i Atleticov napadač Antoine Griezmann.

Moskva, Rusija, 150718.
Stadion Luznjiki.
FIFA Worl cup Russia 2018.
Nogometna utakmica finala svjetskog prvenstva Rusija 2018, Francuska - Hrvatska.
Na fotografiji: Luka Modric s trofejom Zlatna lopta
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

Modrić, koji je bio proglašen najboljim igračem španjolske lige, protekle sezone je predvodio Real Madrid do trećeg uzastopnog naslova prvaka Europe te je izabran u najbolju momčad Lige prvaka. Od potpisa ugovora konstantno je igrao dobro. Prošli mjesec je, pak, došla kruna u obliku nagrade za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji.

- Luka Modrić definitivno zaslužuje bolji ugovor zbog svega što je napravio s Real Madridom od posljednjeg ugovora, a također i zbog svih prizanja posljednjih sezona - kaže Ben Hayward, dopisnik londonskog Evening Standarda u Madridu.

S druge strane, Benzema je prošle sezone zabio svega 12 golova u 47 nastupa, bio je i izviždan, dok je Gareth Bale zbog učestalih ozljeda bio izgubio mjesto u udarnoj postavi. Niti jedan, niti drugi nisu bili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Kroos je, pak, unatoč dobroj igri ispao s Njemačkom u grupnoj fazi natjecanja, a ubrzo i Sergio Ramos sa Španjolskom.

Cristiano Ronaldo, 33-godišnji najbolji strijelac Lige prvaka i europski prvak s Portugalom, tražio je ljetos bolji ugovor kako bi se plaćom približio Messiju, no klupski predsjednik Florentino Perez je to odbio. Po veću plaću je zatim prešao u Juventus.

- Real Madrid si ne može dopustiti da mu odu i Ronaldo i Modrić - napominje Hayward.

To isto smatra i Fabio Capello, nekadašnji trener Real Madrida.

- Ne vjerujem da će ga Real Madid izgubiti jer je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu zajedno s Kanteom, no daleko najbolji na svijetu kada je riječ o razumijevanju i interpretaciji modernog nogometa - rekao je Capello za La Gazzetu dello Sport.

Modrić će za mjesec dana napuniti 33 godine. Trenutak za traženje boljeg ugovora je idealan nakon što je i s hrvatskom reprezentacijom, koja nije bila među favoritima, bio nadomak naslovu svjetskog prvaka.

- U svlačionici Real Madrida razumiju da želi veću plaću. I u tome ga podržavaju - kaže Anton Maena, izvjestitelj radijske postaje Cadena SER.

Hrvatski vezni igrač ima odličan odnos s kapetanom Ramosom, a 32-godišnji a stoper želi da on ostane u klubu. I publika očekuje da mu produže ugovor, no zasad je nepoznato kako će ga dočekati na Santiago Bernabeu.

Godišnji ugovori najplaćenijih igrača Kraljevskog kluba

GARETH BALE 15 milijuna eura (do 2022.)

SERGIO RAMOS 12 milijuna eura (do 2020.)

TONI KROOS 12 milijuna eura (do 2022.)

KARIM BENZEMA 10 milijuna eura (do 2021.)

LUKA MODRIĆ 8 milijuna eura (do 2020.)

Linker
16. travanj 2024 09:50