Foto: Duje Klaric / CROPIX
PIŠE ZDRAVKO REIĆ ZA JUTARNJI

POJAVILA S NEVJEROJATNA PRIČA O VELIKOM PRESLAGIVANJU NA POLJUDU! Hajdukov veliki stručnjak iz sjene postaje menadžer, konzultiran čak i Zoran Mamić!?

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 04. studeni 2019. 15:56

Hajduk je trenutno na prvenstvenoj ljestvici visoko plasiran kako odavno nije bio: drugi sa 27 bodova, četiri manje od Dinama, i s utakmicom više, ali ta bilanca ne odgovara mnogima ponesenim bajkama o šansama “bijelih” da ugroze zagrebačke “modre”, nadmeću se za naslov prvaka i u najmanju ruku u bliskim su mogućnostima osvojiti Hrvatski kup.

NATJEČAJ ZA TRENERA

U odnosu na 14 kola prošle sezone “bijeli” imaju 12 bodova više, a prema učinku od toliko odigranih utakmica iz 2017. pod vodstvom Španjolca Juana Carrilla dva boda više, dok u usporedbi s 2016. kad je splitski klub vodio “bombarder iz Dravograda” Marijan Pušnik, ipak jedan manje.

Međutim, ova je sezona za navijače Hajduka trebala biti prijelomna, ali je poslije slabijih rezultata na gostovanjima postala neprihvatljiva. Oštrica kritike je usmjerena prema treneru Damiru Buriću, koji navodno ipak nije garancija boljitka.

I sad, zamislite, poslije eliminacije u osmini finala Kupa i pogotovo poslije ponovnog sloma protiv Gorice (bez obzira na činjenicu da su domaći postigli pobjedonosni gol iz zaleđa), ima novinara koji se čude kako “Burić nije ponudio ostavku”.

Krenuli tako pojedinci u potragu za rješenjima, otvoren je natječaj za sljedećeg trenera Hajduka, čak se pomišlja da se solucija nađe u angažmanu stručnjaka, koji raspolaže kapacitetom šefa struke engleskog tipa, to jest menadžera koji je za sve odgovoran. I zamislite, jedan od konzultiranih je Zoran Mamić, aktualni stručnjak iz sjene na Maksimiru. I kako se sve tajne otkriju odmah, prije ili kasnije, pa saznaju, nije preostalo nego obratiti se citiranom i priupitati ga o toj konzultaciji. Kada? Gdje? Tko? S kojom namjerom?

Malo je kazati da se Zoran Mamić stresao, iznenadio i odmah počeo priču kako mu “ni na kraj pameti nije ne samo raspravljati nego ni razmišljati o drugima nego isključivo o svojem klubu”, ipak nije mogao poreći da je bio propitivan na temu “engleskog tipa menadžera”.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

I kad se malo bolje analizira stanje kluba s Poljuda, ispada da se vodstvo Hajduka priprema za uvođenje menadžera engleskog tipa u kojem bi - sigurno se računa na znanje i iskustvo Bore Primorca, aktualnog šefa akademije baluna “Luka Kaliterna” - odmah dobilo realizaciju. Dakle, Primorac kao šef struke, na čelu stožera u kojem bi na mjestu trenera ostao Damir Burić, dok bi pozicija Saše Bjelanovića kao sportskog direktora postala suvišna, eventualno bi se vratio u ulogu glavnog skauta.

Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images
Arsenal FC via Getty Images
Boro Primorac

A da mašti pustimo na volju moguće je da će Hajduk angažirati, možda kao vanjskog suradnika Arsena Wengera, kojemu je Primorac dva desetljeća bio desna ruka!

Zoran Mamić nije želio odavati identitet sugovornika premda je sigurno da to nije bio neki obični navijač “bijelih”, već prije bi se moglo raditi o izaslaniku nekog iz Nadzornog odbora, koji baš i nemaju neku stručnu spremnost.

Obični navijači za dugogodišnju krizu Hajduka okrivljuju klan Mamića, koji su, po njima, godinama radili protiv “bijelih” za račun razvoja Dinama u europskim dimenzijama. Mamić je zaključio dijalog porukom kako “ne želi pametovati sa strane”, ali i da na Poljudu sigurno imaju snage naći pravi put povratku reputaciji Hajduka.

Linker
24. travanj 2024 01:06