Screenshot: INstagram
VIŠEMILIJUNSKI POSAO

POJAVIO SE IGRAČ KOJEG ŽELE I DINAMO I CRVENA ZVEZDA, SPREMA SE NEŠTO VELIKO!? 'Mamić je već dao ponudu za talenta koji je zapalio Srbiju!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2019. 12:50

Mladi reprezentativac Srbije i zadnji vezni Vojvodine Mirko Topić na meti je Dinama i Crvene Zvezde, piše MozzartSport.

18-godišnji igrač novosadskog sastava jedan je od najvećih talenata srpskog nogometa, na meti je velikih klubova iz regije, ali i Europe (navodno ga prate skauti Manchester Cityja), no njegov transfer Vojvodina planira skupo naplatiti.

Topić s klubom u kojem je stasao ima ugovor do 2021. godine, te odštetnu klauzulu od 800.000 eura, što je poprilično za igrača koji još nije pokazao svoj puni potencijal i tek je na početku karijere.

MozzartSport u članku pod naslovom 'Potjera za Topićem: Izlazna klauzula 800.000, zagrebački Dinamo priprema bum, čekaju se milijuneri iz Manchestera' tvrdi kako 'navedeni iznos ne znači da će Zvezdi i ostalim zainteresiranih klubovima biti olakšan posao u potencijalnom transferu. Mladi nogometaš i njegovo okruženje ne žele po svaku cijenu ispoštovati klauzulu, već se, kada dođe vreme, žele odužiti Vojvodini za dobar tretman milijunskim transferom. Zbog toga je prvi čovjek Novosađana Vojislav Gajić već najavio potpisivanje novog ugovora, a u klubu se nadaju da neće dobiti manje od dva milijuna eura", stoji u članku.

Priča o Dinamu posebno je zanimljiva.

"Modri su angažiranjem Komnena Andrića preskočili tu nacionalnu barijeru i ne bi imali ništa protiv da se pojačaju još jednim nogometašem iz Srbije. Posebno zato što je Mirko Topić prepoznat kao top potencijal. Sportski direktor hrvatskog šampiona Zoran Mamić boravio je u Novom Sadu krajem listopada i tom prilikom uživo gledao utakmicu Vojvodine i Javora. Pravdao je to privatnim razlozima, ali jasno je da je već tada dostavio neslužbenu ponudu okruženju Mirka Topića. Ljudi bliski mladom veznjaku putovali su nedavno u Zagreb i bili gosti Dinama na utakmici Lige prvaka protiv Šahtara. Dinamo je, na taj način, želio pokazati ozbiljnost", zaključuje MozzartSport.

Topićeva trenutna vrijednost na Transfermarktu je procijenjena na 400.000 eura.

Linker
24. travanj 2024 07:44