Hrvatska nogometna reprezentacija
 Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
NA PRAGU REALIZACIJE

POLA HRVATSKE REPREZENTACIJE U MILANU Vatreni as pred transferom karijere, evo kakvu je ponudu dobio na stol!

OPROŠTAJ OD FIRENCE Hrvatski reprezentativac pismom se zahvalio Fiorentini na novom ugovoru i ponudi od 1.5 milijuna eura po sezoni. Slijedi novi izazov
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. svibanj 2018. 22:43

Milan Badelj pismom se oprostio od Fiorentine, kluba i navijača, a mediji bliski Violama iskazali su mu iznimno poštovanje, pogotovo kad se zna da nije prihvatio ponudu od 1,5 milijuna eura po sezoni, da nakon četiri godine na Artemio Franchiju potpiše na još toliko. Hrvatski reprezentativac odgovorio je na upit Fiorentine koja je htjela biti na čisto može li na njega računati, sad se čeka potvrda na kojoj će adresi nastaviti.

Kako pouzdano znamo da je u finišu dogovora s Milanom, doista smo na centimetar da “pola reprezentacije“ ima domaći teren na San Siru. Za crveno-crne potpisao je Ivan Strinić, tamo planira ostati Nikola Kalinić, a za Inter igraju Ivan Perišić i Marcelo Brozović. Možda to i nije sve… Milan mu je, po talijanskim izvorima, namijenio 2,5 milijuna eura godišnje i ugovor na tri sezone. Badelj želi u Milan, ostali su samo detalji… Opet, na stolu je i ponuda Lazija.

Duša na papiru

I dok se bijeli dim u Milanellu službeno još čeka, premda su pojedini mediji već krenuli s pričom kako se gigant kojem ne cvatu ruže puni s igračima bez ugovora (također i Strinić i vratar Reina), Badelj je stavio dušu na papir.

Između ostaloga je napisao:

“Oni koji me poznaju, znaju da sam osoba koja uvijek pokušava ići dalje. Možda sam u krivu, ali danas bih pokušao ići dalje, ostavljajući mjesto koje smatram svojim domom, gdje sam našao spokoj, ravnotežu i sreću. Ali pomirio sam se s realnošću, nažalost, nisam se spreman posvetiti Fiorentini zauvijek. Još uvijek imam želju i entuzijazam za testirati se.”

Iz emotivnog obraćanja Violama izvukli smo i sljedeće:

“Imam toliko misli na umu, želio bih reći mnogo toga za svakog od vas, da se ispričam i pokušam objasniti jer ste zaslužili mnogo više za svu istinu, ljubav i strast, za suosjećanje u teškim vremenima. Dopustite da vam kažem samo hvala, bili su to nezaboravni trenuci, bolji ili lošiji, ali uvijek smo radili zajedno i to mene čini ponosnim te se osjećam dio vas.’

Posebno se zahvalio trenerima, suigračima, osoblju, uz zaključak: ‘U godinama s vama rastao sam kao čovjek.”

Badelj je bio kapetan nakon tragične smrti Astorija, neki ga portali nazivaju Kapetan Hrabrost, njegove emocije u tim trenucima očito su ih dirnule i zato je njegov oproštaja s Firencom u suzama, ne s gorčinom. Kako je negda znalo biti s igračima Fiorentine.

Budući da nema nikakve zapreke, za očekivati je ubrzo i fotografiju u dresu novog kluba. Makar mu se formalno ne žuri, jer ima slobodne papire, nije loše sve staviti na svoje mjesto i mirno krenuti na Svjetsko prvenstvo.

Od hrvatskih veznjaka u Milanu je u sezoni 2016/17. igrao Mario Pašalić, a s Badeljom su dugo u pregovorima. Hrvatski reprezentativac bio bi im pojačanje, a što se može bolje poklopiti nego Milan u Milanu.

Linker
27. travanj 2024 04:13