REUTERS
POVRATAK OTPISANOG IGRAČA

POLA MILIJARDE ZA ZVIJEZDE, ALI OVO IME NITKO NIJE OČEKIVAO NA POPISU Zidane ima tajnog favorita, osobno se založio za igrača kojeg je otkrio Mourinho

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2019. 22:29

Trener Real Madrida Zinedine Zidane imat će u ljetnom prijelaznom roku na raspolaganju čak 500 milijuna eura za igračka pojačanja, a na vrhu liste želja su Kylian Mbappe, Eden Hazard i Paul Pogba, objavili su prošlog tjedna španjolski mediji.

No, u sjeni potencijalnih transfera velikih zvijezda, sve se glasnije priča o jednom tajnom Zidaneovom favoritu koji bi sljedeće sezone trebao preuzeti važnu ulogu u obrani Reala.

Radi se o reprezentativcu Obale Bjelokosti Ericu Baillyju, 24-godišnjem stoperu koji je ove sezone tek sedam puta startao u prvoj momčadi Manchester Uniteda, a 2016. godine je bio prvo pojačanje koje je na Stamford Bridge doveo tadašnji menadžer Jose Mourinho.

Zidane je, javljaju španjolski mediji, toliko uvjeren u Baillyjeve kvalitete, da se kod čelništva kluba osobno založio oko transfera koji bi trebao biti realiziran ovoga ljeta.

Soccer Football - Premier League - Manchester United v Arsenal - Old Trafford, Manchester, Britain - December 5, 2018  Arsenal's Aaron Ramsey in action with Manchester United's Eric Bailly   Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters/Carl Recine

Centralni branič Uniteda upisao je 25 nastupa u startnoj petorci u svojoj prvoj sezoni na Old Traffordu, ali su ga ozljede i spor povratak u formu udaljile od prve momčadi, i u klubu ga, navodno, ionako planiraju prodati na kraju sezone.

Na njega ne računa niti novi trener Ole Gunnar Solsjkaer u kadrovskoj križaljci za sljedeću sezonu, a United ga je spreman pustiti za 40 milijuna eura, pišu Španjolci.

Baillyju ugovor s Unitedom istječe u ljeto 2020. godine, karijeru je od 2013. godine gradio u Španjolskoj, u Espanyolu, a prvu zapaženu sezonu imao je u u dresu Villarreala 2016. godine kada ga je primijetio Jose Mourinho i doveo u Manchester.

Soccer Football - Champions League Round of 16 Second Leg - Manchester United vs Sevilla - Old Trafford, Manchester, Britain - March 13, 2018   Manchester United's Nemanja Matic and Eric Bailly look dejected   REUTERS/David Klein
REUTERS

Linker
19. travanj 2024 20:38