REUTERS
OBEĆAVAJUĆE PROCJENE

POSAO GODINE HRVATSKOG PRVAKA 'Rijeka će na njemu zaraditi deset puta više nego što je uložila, on im je jedno od najvećih pojačanja!'

POGLED MENADŽERA Danko Đikić o budućnosti brazilskog napadača
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. rujan 2017. 21:59

Hoće li Heber biti sljedeći velik Rijekin transfer? Ako ovako nastavi, Brazilac s riječkom adresom definitivno će postati zanimljiva roba na nogometnom tržištu. Uostalom, Rijeka ga je i dovela da bi ga podigla na razinu potrebnu za igru u nekoj jačoj ligi te da bi odštetu koju je platila za njegov transfer (prema Trasfermarktu 450 tisuća eura) višestruko isplatila.

A siguran je da će Rijeka u tome i uspjeti Danko Đikić, nogometni menadžer koji je u Dinamo doveo Soudanija, Tonela i Pinta, u Rijeku Župarića...

- Heber apsolutno može biti velik Rijekin transfer. Ne bih želio da ispadne da se miješam u trenerovu koncepciju, ali ja ga vidim kao središnjeg napadača jer pokazuje brazilske golgeterske sposobnosti. U prvenstvu Armenije, koje mnogi podcjenjuju, nije mala stvar postići 17-18 golova i biti prvi strijelac lige, pa doći u Slaven Belupo i biti među boljim strijelcima. Za mene je to pokazatelj izuzetnog karaktera. Heber je miran i karakteran, a samo je potvrdio ono što je Edson, nekadašnji branič Slavena Belupa, koji ga je i preporučio, govorio kada je jamčio za njega - kaže Đikić apostrofirajući da je struka Rijeke još jednom napravila dobar posao prepoznavši u Heberu potencijal za nešto više od onoga što je dosad pružio.

- Pokazuje iznimnu kvalitetu gdje god ga staviš, može asistirati, razumije igru... Uz ovakvog trenera, okolinu, treninge - koji su kod Keka po kvaliteti i intenzitetu na razini neke zapadne lige - on pokazuje da će napredovati. Treba čestitati Keku, Juričiću i Manceu što su procijenili da on vrijedi, a znamo da u hrvatskim okvirima nije mala stvar platiti odštetu. Rijeka je za njega platila realnu tržišnu vrijednost i doista mislim da je minimalno riskirala, a Heber je, po meni, jedno od najboljih pojačanja Rijeke.

Bolji od Bezjaka

Govoreći o budućnosti, Đikić smatra da bi Heber mogao nadmašiti i transfer Romana Bezjaka, odnosno da bi Riječani jednog dana od njegova transfera mogli zaraditi i deset puta više od onoga što su uložili.

- Može li Heberov transfer biti veći od Bezjakova? Cijenim Bezjaka kao izuzetnog profesionalca i igrača izrazitih sposobnosti, ali za razliku od Hebera nema tu crtu realizacije i neke tehničke finoće. S intenzitetom i ozbiljnošću Kekovih treninga Heber će doseći i trkačku dimenziju koju ima Bezjak i stvarno mi nije teško reći da će ostvariti jako velik transfer. Koliko velik? Teško mi je, ipak, o tome govoriti, ali ako sve bude dobro, ne vjerujem da će otići ispod četiri milijuna eura! Rijeka će zaraditi dobar novac, takvi su igrači zanimljivi za tržišta kao što su Rusija, Kina, Emirati, ali i Belgija ili Bundesliga. Ozbiljan je dečko, ima sve karakteristike potrebne da uspije i ako se njegova statistika nastavi puniti, Rijeka se neće moći obraniti od inozemnih interesenata - zaključio je Danko Đikić.

Linker
24. travanj 2024 13:52