CROPIX
PREOKRETI SU JOŠ MOGUĆI

POSEBNO INTRIGANTAN SLUČAJ NA MAKSIMIRU Mladi talent i 'nasljednik Marka Pjace' odbio potpisati ugovor s Dinamom i odlazi u - Hajduk!?

Dario Špikić uskoro bi umjesto u modrom mogao zaigrati u bijelom dresu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. ožujak 2018. 23:28

Dok se prva momčad u tišini i u krnjem sastavu priprema za nastavak prvenstva, ‘bombe padaju’ oko druge Dinamove momčadi. U prvom planu je devetnaestogodišnji Dario Špikić, momak koji je prije dvije-tri godine u Maksimiru označen mogućim nasljednikom Marka Pjace i Josipa Brekala, ali koji ipak nije krenuo tako strelovito do zvijezda. Možda talent nije tako brzo eksplodirao, možda je malo usporio, možda i neće biti klasa kakvu su mu predviđali, tek mu je 19 i tko zna gdje će se zaustaviti.

Kako god, ove sezone igra za Dinamo II, u vodećoj momčadi Druge HNL, skupio je jesenas 17 nastupa, oko 1000 minuta, često kao starter, ponekad kao džoker s klupe. Zabio je i jedan pogodak. Ovog proljeća protiv Novigrada nije igrao, u idućem je kolu protiv Hrvatskog dragovoljca upisao 56 minuta. I sve je bilo u redu, mirno, dok na red nije stigla tema ‘novi ugovor’.

Naime, aktualni ugovor Špikiću istječe na ljeto i u Dinamu su mu ponudili produljenje vjernosti. Međutim, Špikić ga je odbio! Zašto? Službeno nitko ne priča ništa, neslužbeno, razlog nije novac, već definiranje statusa, najava neke šanse u budućnosti, možda odlaska na pripreme prve momčadi, još više minuta u Dinamu II do kraja sezone. A kako teško nekog jamstva u nogometu može biti, Dinamo i Špikić nisu dosad pronašli zajednički jezik.

Rovinj, 160316.
U17,  kvalifikacijska utakmica za EP izmedju  Hrvatske i Wales-a. Na fotografiji: 7 Dario Spikic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Brekalo i Brodić

Recimo, u prvoj su momčadi sad i Soudani, Olmo, Hajrović, još je tu i Fiolić, na ljeto stiže Menalo, da netko i ode, teško će se uskoro otvoriti perspektiva za Špikića čak da i briljira do kraja sezone u Drugoj HNL. Da se nešto događa u odnosu kluba i igrača jasan je pokazatelj činjenica da Špikića nije bilo prošlog tjedna u kadru za utakmicu protiv Lučkog, a niti jučer za dvoboj sa Šibenikom. Očito, dok/ako ne potpiše ugovor, u Dinamu će teško do nove minutaže. Ni prvi, ni zadnji, već je bilo sličnih slučajeva u Maksimiru. Bili su na toj listi i igrači koji su već igrali za prvu momčad poput Brekala i Brodića, sjećamo se i ‘slučaja Kalaica’, talentirani stoper otišao je u Benficu, otišli su još neki igrači, ili zato što nisu htjeli potpisati, ili zato što Dinamo na njih nije ozbiljno računao. Neki su pogodili, neki nisu, svatko ima svoj put. Sve je to dio nogometa i poslovnih odabira, ništa neobično.

Mogući preokreti

No, Špikićev je slučaj dodatno intrigantan, jer se opasno šuška da će devetnaestogodišnje krilo u - Hajduk! Splićani ga navodno već dulje žele, šef Hajdukove škole Krešimir Gojun dobro poznaje sve resurse maksimirskog ‘inkubatora’ i kad su na Poljudu čuli da bi Špikić mogao na ljeto biti slobodan odmah su krenuli u akciju. Čak neke informacije idu toliko daleko i govore da je Špikić već obavijestio ljude u klubu da je njegova odluka oko novog ugovora definitivna, da je već sve dogovorio s Bijelima te da će na ljeto u Hajduk. Ne znamo je li sve već doista otišlo tako daleko, svakako, dok ugovor nije potpisan ne treba ništa prejudicirati, svi preokreti su mogući.

Možda se Špikić na kraju i dogovori s Dinamom, možda ode i u neki od inozemnih klubova, ali da u ovom trenutku ‘opcija Hajduk’ kotira kao naizvjesnija, to nije upitno...

Linker
19. travanj 2024 13:25