Carl Recine REUTERS
SLUŽBENA POTVRDA

POTEZ KOJI ĆE BOBANA UČINITI PUKOVNIKOM ILI POKOJNIKOM! STIGLA JE VELIKA VIJEST IZ ITALIJE: Zlatan Ibrahimović ima novi klub!

Dogovor je postignut - čuveni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović (38) potpisao je u petak šestomjesečni ugovor s AC Milanom u koji se tako vraća nakon sedam godina.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 27. prosinac 2019. 20:33

Ibrahimović je igrao u Milanu od 2010. do 2012. godine, nastupio je u 85 utakmica i zabio 56 golova koji su Milanu donijeli naslov prvaka Italije i Superkup.

"Vraćam se u klub koji poštujem i grad koji obožavam. Tu sam da pomognem spasiti ovu sezonu, koja nije dobro počela", poručio je Ibrahimović navijačima milanskog kluba.

Karijeru je započeo u Malmoeu, a igrao je i za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Paris Saint-Germain, Manchester United i Los Angeles Galaxy, koji je napustio ove godine.

Milan je jako loše započeo sezonu i nalazi se tek na 11. mjestu ljestvice. Ibro bi mogao debitirati 15. siječnja, kada Milan u osmini finala talijanskog kupa igra protiv SPAL-a.

Zvonimir Boban i Paolo Maldini neočekivano brzo su se našli u toliko velikim problemima da su shvatili kako se moraju kockati kako bi pokušali spasiti što se spasiti da od aktualne sezone.

Na naslov u Serie A se nije računalo, ali nakon što su objeručke prihvatili izbacivanje iz Europske lige ove sezone, svima je bilo jasno da je klupski cilj samo jedan. I od životne važnosti. A zove se povratak u Ligu prvaka. Nakon 17 prvenstvenih kola, od ukupno 38 koliko ih se igra u talijanskom prvenstvu, Milan je na 11. mjestu, 14 bodova udaljen od četvrtoplasirane Rome, posljednje momčad koja se nalazi u zoni Champions League.

Već početkom listopada Stefano Pioli je na klupi zamijenio Marca Giampaola, ali ništa se nije promijenilo. Barem ne na bolje. Alarm je dovoljno dugo zvonio da je novo vodstvo trebalo povući riskantan (hrabar, lud, kako god) potez kako bi se utišalo sve glasnije nezadovoljstvo ionako frustrirane armije navijača. I odlučili su sve uložiti na ime koje im je već jednom, ali prije osam i pol godina, donijelo naslov prvaka, na ime Zlatan Ibrahimović. I to za relativno ozbiljne novce. Tri milijuna za suradnju od siječnja do svibnja godine koje nam dolazi, novih pet za sezonu 2020./2021.

Tri mjeseca nakon 38. rođendana jedan od najkarizmatičnijih, ali i najekscentričnijih napadača ponovno će debitirati za Milan. Posljednju je odigrao u svibnju mjesecu 2012. godina. Prva utakmica u novom kalendaru je domaći prvenstveni dvoboj protiv Sampdorije 5. siječnja i tada bi Zlatan trebao biti službeno predstavljen navijačima. Pretpostavlja se i da bi već tada mogao sjediti na klupi. Sljedeće mogućnosti su šest dana kasnije protiv Cagliarija i kup-utakmica protiv SPAL-a 15. siječnja na San Siru.

Iako su mnogi mislili da je oproštaj s LA Galaxyjem značio i zbogom igranju nogometa, to se neće dogoditi. Još iz Amerike je poručio da bi “mogao igrati do 50. rođendana ako pronađem projekt koji me uzbuđuje”. Sada ga je pronašao u klubu i gradu u kojem je već jednom živio. I uzbuđivao mnoštvo oko sebe.

Mino Raiola utanačio je posljednje detalje ugovora koji će njega učiniti još bogatijim, a Zvonu Bobana pukovnikom ili pokojnikom.

Linker
25. travanj 2024 15:24