REUTERS
SREĆA U NESREĆI

POTRES MOZGA NOGOMETAŠU ŠVICARSKOG DOPRVAKA SPASIO ŽIVOT 'Jako sam zahvalan što mi je zahvaljujući tome otkrivena često i fatalna bolest'

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 17:27

Napadač švicarskog Basela Ricky van Wolfswinkel prošli je tjedan u utakmici trećeg pretkola Lige prvaka protiv austrijskog LASK-a zadobio potres mozga koji mu je spasio život. Naime, 30-godišnji Nizozemac je nakon utakmice odveden na daljnje pretrage koje su ustanovile abnormalno proširenje krvnih žila mozga, odnosno aneurizam. Jedna od posljedica ove bolesti je pucanje krvnih žila što može dovesti do teškog oštećenja mozga, ali i smrti.

- Jako sam sretan i zahvalan zbog toga što mi je zahvaljujući ozljedi otkrivena ovako ozbiljna, često i fatalna bolest, koja se inače na otkrije na vrijeme, nego kada je već prekasno. Udarac koji sam dobio tijekom igre i zbog kojeg sam hospitaliziran te podvrgnut pretragama nema nikakve veze s aneurizmom. Ona je bila tu od ranije i nisam imao nikakve simptome te bolesti - rekao je Van Wolfswinkel kojeg očekuje operacijski zahvat, a zbog oporavka će morati propustiti cijelu sezonu.

Nizozemac je u profesionalnoj karijeri branio boje Vitessea, Utrechta, Sportinga, Norwicha, Saint-Étiennea i Real Betisa, a već dvije sezone član je švicarskog prvoligaša.

Linker
25. travanj 2024 00:31