Michael Regan/Getty Images
NOVI POČETAK

POTVRĐENO: ALŽIRSKI REPREZENTATIVAC SLIMANI NAPUSTIO REDOVE LEICESTER CITYJA Potpisao je za sedmi različiti klub u karijeri

Piše: HinaObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 01:01

Alžirski 31-godišnji nogometni reprezentativac Islam Slimani, koji je pod ugovorom s engleskim prvoligašem Leicesterom, posuđen je na jednu sezonu Monacu, a francuski prvoligaš ima mogućnost otkupa ugovora, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Slimani je s Alžirom osvojio naslov prvaka Afrike, što je izbrisalo njegova sjećanja na prošlu sezonu koju je proveo na posudbi u turskom Fenerbahčeu, gdje se alžirski napadač nije proslavio.

Slimani je u utorak obavio liječnički pregled i odmah se može staviti na raspolaganje treneru Monaca Leonardu Jardimu, s kojim je već uspješno surađivao prije šest godina, kad je portugalski stručnjak vodio lisabonski Sporting.

Monaco će biti sedmi Slimanijev klub u profesionalnoj karijeri. Najuspješnije razdoblje imao je od 2013. do 2016. u Sportingu, za koji je u 82 ligaške utakmice postigao 48 pogodaka. Igrajući za Leicester postigao je osam pogodaka u 35 nastupa u Premier ligi, u kojoj je odigrao i četiri utakmice za Newcastle, gdje je bio na posudbi, baš kao i prošle sezone u Fenerbahčeu.

Za tursku momčad je odigrao 15 prvenstvenih dvoboja i postigao jedan pogodak, a bio je u sastavu Fenerbahčea u grupnoj fazi Europske lige protiv Dinama te na Maksimiru odigrao 10 minuta u uvjerljivom porazu (4-1) svoje momčadi.

U reprezentaciji Alžira 31-godišnji napadač je skupio 63 nastupa te postigao 27 pogodaka.

Financijski detalji ugovora s Monacom nisu objavljeni.

Linker
19. travanj 2024 06:58