David Ramos/Getty Images
ZAHTJEVNA OPERACIJA

POVRATAK ODBJEGLOG SINA SVE JE BLIŽE Coutinho pristao otići u Pariz, Barcelona daje i 100 milijuna eura, u posao bi mogao biti uključen i Rakitić!

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 21. lipanj 2019. 21:27

Philippe Coutinho pristaje na selidbu u Pariz, što do kraja otvara vrata Neymarovu povratku na Camp Nou, objavili su u petak katalonski sportski dnevnici Mundo Deportivo i Sport. U okviru razmjene s Coutinhom, koji se nije snašao u Barceloni, prema Parizu bi krenulo i sto milijuna eura odštete, a nije isključeno da u paketu završe i Ivan Rakitić ili Samuel Umtiti.

Tko ili što može pokvariti posao? Manchester United i Chelsea, koji skeniraju Coutinhovu klupsku situaciju i mogu licitirati za njegovu plaću, ali PSG se nameće kao prva opcija.

Soccer Football - Champions League Semi Final First Leg - FC Barcelona v Liverpool - Camp Nou, Barcelona, Spain - May 1, 2019  Barcelona's Philippe Coutinho reacts       Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters

Devalvacija

Barçini šefovi ozbiljno su zagrijani za povratak odbjeglog sina, koji je u protekle dvije sezone za PSG postigao 51 pogodak u 58 nastupa, ali nije učinio očekivani karijerni iskorak niti približio bogati pariški klub trofeju Lige prvaka. Neymar je na tržištu devalvirao, u poretku za Zlatnu loptu prošle godine završio je tek na 12. mjestu, sve je skloniji ozljedama i ekscesima, ali svejedno je isplivao kao prva želja “blaugrane”, pogotovo nakon Messijeve agitacije za njegov povratak u klub. Zamjenski igrači poput Coutinha, Dembelea i Malcoma nisu u međuvremenu zakrpali prazninu nastalu Neymarovim odlaskom, a Messi navodno ne vjeruje niti Griezmannu, još jednom napadaču sa sličnom misijom koji je još u ožujku parkiran pred svlačionicu Barcelone.

Neymarov odnos s PSG-ovim predsjednikom Al Khelaifijem je narušen do te mjere da je gazda kluba s Parka prinčeva otvoreno poručio kako je spreman otvoriti vrata svim nezadovoljnicima, ali naravno uz izlazne uvjete koje on izdiktira. Za Neymara je u prvom trenutku lansirao astronomsku cijenu, čak 300 milijuna eura, ali logika kaže da taj posao može zaključiti samo prema formuli “novac plus igrač”.

BELGRADE, SERBIA - DECEMBER 11: Neymar of Paris Saint-Germain reacts during the UEFA Champions League Group C match between Red Star Belgrade and Paris Saint-Germain at Rajko Mitic Stadium on December 11, 2018 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Lov na Felixa

Real Madrid već je probio ovu cjenovnu granicu kada je kupio Edena Hazarda (dodavši mu Jovića, Mendyja, Rodryga i Militaa), a krenuti sličnim putem sprema se Atletico Madrid jer je Diego Simeone primoran na veliku rekonstrukciju momčadi poslije odlazaka Griezmanna, Godina, Juanfrana te vjerojatno Rodrija. Engleski mediji vjeruju da će defanzivni vezni “rojiblancosa” ovog ljeta završiti u svlačionici Pepa Guardiole, jer Man City je spreman izbrojati 70 milijuna eura za igrača koji se našao i na popisu želja Nike Kovača. Prvi na Simeoneovoj listi pojačanja jest Benficin wunderkind Joao Felix. Pregovori su počeli, a ako će poštovati izlaznu klauzulu ugovora, za Felixa će Atletico platiti 120 milijuna eura. Zamjenu za Rodrija argentinski trener prepoznaje u Granitu Xhaki, a Arsenal je odmah reagirao najavom da će veznom igraču dati kapetansku vrpcu...

MADRID, SPAIN - MARCH 11: Fernando Torres of Atletico de Madrid looks on during the La Liga match between Atletico Madrid and Celta de Vigo at Wanda Metropolitano stadium on March 11, 2018 in Madrid, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Denis Doyle/Getty Images

Dok se ne pohvali prvim pojačanjem, najzvučnija vijest iz Atleticova tabora ostaje oproštaj Fernanda Torresa od aktivnog igranja. S navršenih 35 legendarni El Niño, strijelac 130 golova u više od 400 nastupa za Atletico, objesio je kopačke o klin u japanskoj ligi nastupajući za Sagan Tosu...

Linker
20. travanj 2024 19:44