Zoran Mamić i njegov stručni stižer (Krznar, Štefanić, Ibrahimović, Klafurić)
 Twitter/Al Nassr
ZAŠTO JE POSAO PROPAO

PREOKRET U SJAJNOM DINAMOVOM POSLU NIJE SLUČAJNOST Traju pregovori nogometnih divova oko Zorana Mamića, hrvatski trener preuzima azijski Real Madrid!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. siječanj 2019. 10:40

Nije tajna da je Iyayi Atiemwen svojim izvedbama oduševio i Zorana Mamića, koji ga je odmah želio dovesti iz Dinama na posudbu. Dobro su Dinamo i Al Ain osmislili tu operaciju, Dinamo je Atiemwena kupio od Gorice pa dio novca trebao vratiti tom posudbom u Emirate.

Uz mogućnost da Al Ain naljeto čak i otkupi Nigerijca, praktički, Dinamo je mogao zaraditi na njemu, a da ne odigra nijednu minutu za Modre. No ta je kombinacija, čini se, propala, u Dinamu će reći da su se ipak svi složili da im je Atiemwen potreban i da je bolje da ostane ovdje, da se do ljeta, kad će Modri sigurno nešto i prodavati, adaptira na zahtjeve i ciljeve velikog kluba.

Međutim, izgleda da je u pitanju još nešto, da je “deal” Dinama i Al Aina pokvarila priča oko odlaska Zorana Mamića iz Al Aina. Naime, Zoran Mamić već se danima spominje kao novi trener saudijskog Al-Hilala. Naše informacije - a na tom je tragu i velika većina arapskih medija - govore da je posao blizu realizacije, da je Mamić pristao na uvjete Al Hilala i da bi tijekom tjedna mogao doći u Riyadh i potpisati ugovor s najvećim i najtrofejnijim saudijskim klubom.

Soccer Football - Club World Cup - Semi-Final - River Plate v Al Ain FC - Hazza Bin Zayed Stadium, Al Ain City, United Arab Emirates - December 18, 2018  Al-Ain coach Zoran Mamic gestures        REUTERS/Suhaib Salem
REUTERS/Suhaib Salem

Međutim, nije tako lako prijeći iz Al Aina u Al Hilal, puno je tu raznih šeika, emira, prinčeva... koji u tome vide priliku za međusobno “nadigravanje” pa je tu uvijek pitanje tko će na kraju popustiti i kako će taj posao završiti. Navodno i u samom Al Ainu ima onih koji se slažu s Mamićevim odlaskom, a opet, u arapskim se medijima može pronaći i informacija da su neki od čelnih ljudi kluba demantirali njegov odlazak i najavili da će potpisati novi ugovor. Tko zna kako će to završiti, ali je činjenica da se Mamićev odlazak kuha i da je to natezanje sigurno na kraju utjecalo i na Atiemwenov dolazak.

Inače, Mamić bi na klupi Al-Hilala trebao zamijeniti Jorge Jesusa, koji bi pak trebao postati novi trener Benfice, a u svlačionici bi ga, između ostalih, dočekao napadački dvojac Bafetimbi Gomis - Jonathan Soriano.

Velik je to klub u azijskim razmjerima, poput madridskog Reala, trenirali su ga već Zlatko Dalić i Mirko Jozić. Hoćemo li na proljeće u Saudijskoj Arabiji gledati dvoboj Zorana Mamića i Slavena Bilića. Što se Mamića tiče, nije dvojbeno, ali pričekajmo da se “veliki gazde” dogovore.

Linker
20. travanj 2024 06:02