REUTERS/Albert Gea
SVE JE RIJEŠENO

PRESRETNI IVAN RAKITIĆ NAPOKON OBJAVIO VELIKU VIJEST 'Ponuda je bilo puno, a odluku sam donio nakon razgovora s mojim agentom i obitelji'

ŠPANJOLSKA Trener katalonskog velikana Ernesto Valverde rekao kako Rakitić ne ide nikuda, a nakon slavlja Barcelone u Valladolidu oglasio se i hrvatski veznjak
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 11:47

Govoreći uoči dvoboja 2. kola španjolskog prvenstva u kojem je njegova momčad gostovala kod Valladolida, trener španjolskog prvaka Barcelone Ernesto Valverde odbacio je nagađanja o odlasku hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića s Camp Noua, istaknuvši kako mu je on jedan od najvažnijih igrača.

- Želim imati najbolje igrače kako bih se suočio s izazovima ove sezone, a on je jedan od najboljih. Zna kako igramo, uključen je u momčad i poznaje klub. Nismo ovdje kako bismo radili biznis s igračem, nego kako bismo pobjeđivali, i kako bi ova dvorana bila puna trofeja te bivala svaki put sve veća i veća - izjavio je Valverde na konferenciji za medije u Barceloni.

Posljednjih dana mediji su izvještavali o interesu francuskog prvaka PSG-a za Rakitića. Tržište u španjolskoj zatvara se 31. kolovoza.

- On nam je ključni igrač, što pokazuje i statistika, a ja i nadalje računam na njega. Svi znaju koliko nam je bio važan prošle sezone. Vjerujem da će nastaviti igrati ovdje - odgovorio je Valverde upitan o 30-godišnjem hrvatskom veznom igraču.

Screenshot (Instagram Ivan Rakitić)

A nakon pobjede Barcelone u gostima kod Valladolida, oglasio se napokon i Ivan Rakitić i presjekao sve daljnje priče o odlasku iz Barcelone.

"Ostajem u Barceloni. Čast mi je braniti ovaj grb i biti dio najboljeg kluba na svijetu", rekao je Raketa i otkrio da je ponuda drugih klubova bilo 'puno'.

"Bilo je puno klubova koji su me željeli dovesti, ali na kraju se nisam previše dvoumio. Igram u najboljem klubu na svijetu i nakon razgovora sa svojim agentom, i obitelji, odlučili smo da ostanem ovdje. Sada se moramo dobro pripremiti za novu sezonu i sve što nas čeka", najavio je Raketa.

Vrlo dobri Čop

Rakitić je ljetos s hrvatskom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu zabijajući ključne jedanaesterce na putu do finala. Ovaj mjesec se pojavila glasina kako bi PSG mogao otkupiti njegov ugovor. Odštetna klauzula iznosi 125 milijuna eura. Glasnogovornik PSG-a rekao je ovaj tjedan kako “ne komentiraju glasine vezane za transfere”.

POGODAK DEMBELEA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

A Barcelona je teškom mukom sinoć stigla do bodova. Imali su dosta prigoda, vratar Masip obranio je pokušaje Suareza i Messija. Pogodak odluke djelo je Dembelea koji bi ove sezone mogao biti dodatna vrijednost Katalonaca. Rakitić je odradio standardnih 90 minuta, a za domaće je od 70. debitirao Duje Čop i bio vrlo zapažen s nekoliko ubačaja. Domaći su na isteku vremena zabili pogodak. žestoko ga proslavili, ali na koncu je poništen zbog centimetarskog zaleđa.

Linker
25. travanj 2024 06:58