Foto: Tomo Ničota
OPET U REDOVE PRVAKA

PRIBLIŽAVA SE KRAJ TRANSFERNE PRIČE DANIJA OLMA Dinamo je zadovoljan novom ponudom za koju navija i Španjolac, ali posrnuli div još nije ispao iz igre

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. siječanj 2020. 15:17

Približava se kraj transferne priče oko Danija Olma. Ništa još nije definitivno gotovo, ali idemo kazati ovako. Postoji visoka vjerojatnost da će španjolski reprezentativac postati novi igrač Lepziga!

O nekim detaljima posla pisali smo prije neki dan, nećemo se ponavljati, ali uz odštetu, razne bonuse i postotak od budućeg transfera, Dinamo bi ukupno mogao zaraditi negdje oko 35 mlijuna eura!

Dani želi u Leipzig, saznajemo da je i Dinamo zadovoljan mogućim poslom, tako da se ova opcija čini izglednom. Međutim, uvijek morate napisati međutim...

Znamo da se sve brzo može promijeniti, ne karikiramo, baš u sekundi. Neka samo jedna stavka mogućeg ugovora bude predmet spora, može se dogoditi da cijela priča propadne. Evo vam primjera s Milanom. U plavom klubu su nam tvrdili da je sve bilo dogovoreno s klubom u kojem sportsku politiku vodi Zvonimir Boban, da su ruke pružene, ali onda je ipak zapelo....

Neki izvori tvrde da je Milan još uvijek opcija. Nadalje, znate da Englezi uvijek čekaju zadnje dane prijelaznog roka. Tko zna, možda već i danas stigne neka ponuda s Otoka koja 'izuva iz cipela'. Nije tajna da je Wolverhamton bio spreman iskrcati 25 milijuna eura plus ti famozni bonusi i postotak od budućeg transfera. Neki menadžerski izvori pak tvrde da bi Borussija iz Dortmunda željela pokvariti posao Leipzigu i ponuditi veću cifru za Olma...

Dok Olmo definitivno ne potpiše moguće su razne kombinacije, uvijek je moguć faktor iznenađenja. Dakle, Leipzig je vrlo, vrlo izvjesna opcija, ali ne možemo napisati da je sve gotovo, jer - nije!

Kad se radi o drugim mogućim transefrima, onda se opet zakotrljala priča o mogućem odlasku Mislava Oršića kod Slavena Bilića u WBA. Dinamo bi bio zadovoljan s 10 milijuna eura odštete, ali iako i engleski mediji navode da bi Bilić želio Oršića, te da kreće u tu operaciju, službena ponuda na Dinamovu adresu još nije stigla. Ne znači da neće. Ukoliko se to dogodi, ukoliko modri klub dobije traženu svotu, hrvatski reprezentativac bi mogao otići.

Otkrivaju se i neki detalji oko one ponude Birmighama za Marija Gavranovića. Klub iz Championshipa u kojem igra naš Ivan Šunjić spreman je Dinamu uplatiti za šestomjesečnu posudbu 300 tisuća funti, ako se Birmigham plasira u kvalifikacije za Premiership još 100 tisuća funti, a ako se odluči na ljeto otkupiti njegov ugovor, ona bi u plavu blagajnu leglo još 200 tisuća funti.

Dakle, ukupno 600 tisuća funti ako bi se sve tako poklopilo. S tim da bi Birmingham preuzeo Gavranovićevu plaću. Međutim, Gavro baš nije oduševljen s riječju - posudba.

Linker
19. travanj 2024 21:03