Laurence Griffiths/Getty Images
DEMANTIRAJU VELIKI DOGOVOR

PRIČA O TRANSFERU KARIJERE HRVATSKOG REPREZENTATIVCA DOBILA NASTAVAK Klub se ekspresno oglasio nakon senzacionalne priče o Vatrenom

NJEMAČKA Iz bundesligaškog kluba demantiraju da se hrvatski napadač dogovorio s Milanom, te od njega očekuju veliku odštetu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. lipanj 2019. 12:21

Puno je zbivanja u njemačkoj Bundesligi. Klubovi su vrlo aktivni na tržištu, pogotovo Borussia Dortmund, koja je jučer potvrdila povratak Matsa Hummelsa u svoje redove. On je već četvrto pojačanje za sljedeću sezonu. Bayern još uvijek nije do kraja posložio svoje redove, čekaju se pravi kapitalci u vezi i napadu, puno je tu još nepoznanica, ali sigurno da će Niko Kovač u novu sezonu ući s vrlo zanimljivom momčadi.

Jedan od igrača koji su u posljednje vrijeme često spominjani je i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić. Njega navodno vabe klubovi iz Serie A, Milan i Roma. Vučica, tvrdi se, u njemu vidi idealnog nasljednika Edina Džeke, za kojeg se vjeruje kako će napustiti Rimljane ovog ljeta, čak se spominje i povratak u Wolfsburg. Milan je, pak, pred velikom rekonstrukcijom. Zvonimir Boban i Paolo Maldini imaju težak zadatak pred sobom, vratiti posrnulog velikana na stazu uspjeha (jučer su za novog trenera imenovali Marca Giampaola, koji je dosad vodio Sampdoriju). Čak su spremni i žrtvovati sezonu u Europi kako bi konsolidirali momčad koja vapi za pojačanjima. Jedno od njih, po pisanju nekih talijanskih medija, trebao bi biti baš Kramarić.

STUTTGART, GERMANY - MARCH 16: Andrej Kramaric of 1899 Hoffenheim celebrates after scoring his team's first goal during the Bundesliga match between VfB Stuttgart and TSG 1899 Hoffenheim at Mercedes-Benz Arena on March 16, 2019 in Stuttgart, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Grimm/Bongarts/Getty Images

Nema potrebe

Po tim navodima, hrvatski reprezentativac navodno je sve dogovorio s Rossonerima, međutim, iz Hoffenheima niječu bilo kakav dogovor. Klub iz Sinsheima nema previše potrebe za prodajom Kramarića, jer su transferima Schulza u Borussiju Dortmund, te Demirbaya u Bayer zaradili skoro 60 milijuna eura. Kramarić je jučer napunio 28 godina, protekla je sezona bila njegova najučinkovitija u Bundesligi i neki navodi govore kako ga Hoffenheim ne misli prodati nikome tko nije voljan iskrcati 50 milijuna eura. Milan to teško u ovoj situaciji može platiti, uostalom, već su pod povećalom UEFA-e zbog kršenja financijskog fair-playa, pitanje je uopće s kolikim budžetom za pojačanja Talijani uopće raspolažu.

MOENCHENGLADBACH, GERMANY - MAY 04: Andrej Kramaric of 1899 Hoffenheim is challenged by Nico Elvedi of Borussia Monchengladbach during the Bundesliga match between Borussia Moenchengladbach and TSG 1899 Hoffenheim at Borussia-Park on May 04, 2019 in Moenchengladbach, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Nakon što je u ponedjeljak trener Lucien Favre produžio ugovor s Borussijom do 2021. godine, klub iz Dortmunda jučer je napravio još jedan potez u pojačavanju svoje momčadi. Naime, nakon tri godine u crno-žute redove vraća se Mats Hummels. Premda se vjerovalo da će odšteta za 30-godišnjeg stopera iznositi oko 25 milijuna eura, Borussia će ipak morati dati puno više Bayernu. Inicijalna odšteta je 30,5 milijuna eura, a s raznim bonusima, ovisno o nastupima i trofejima, Bavarci bi na kraju mogli inkasirati 38 milijuna eura. Hummels će se odreći dijela primanja, jer je u Bayernu godišnje imao oko 12 milijuna eura, dok će u njemačkom doprvaku primati 10 milijuna eura. Ugovor s Borussijom potpisao je do 2022. godine.

Crno-žuti su ovog ljeta duboko posegnuli u blagajnu, do sada su potrošili skoro 130 milijuna eura. Otkupili su ugovor Paca Alcacera, doveli Nicu Schulza, Juliana Brandta, Thorgena Hazarda i sada Matsa Hummels, a otišao je samo Pulisic u Chelsea.

Linker
19. travanj 2024 21:40