Nogometni par: Kristijan Lovrić s Monikom Conjar, nogometašicom Splita i hrvatske reprezentacije
 Ranko Šuvar/Cropix
A JOŠ NIJE NI REPREZENTATIVAC

PRIJE DVIJE GODINE JE TRČKARAO PO KUSTOŠIJI, A DANAS GA ŽELE HAJDUK, DINAMO... Najtraženijem igraču HNL-a cijena preko noći dvostruko porasla

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 04. prosinac 2019. 20:44

Najtraženija roba HNL-a (a da nije Dinamova) stanuje u Gorici, ime Kristijana Lovrića (24) u fokusu je od starta sezone, a lako je moguće da će se čvor oko njegove karijere rasplesti već na zimu.

U Hajduku su ga ozbiljno nanišanili (spominje se i interes Dinama), iako je pitanje kako će se Gorica i Hajduk dogovoriti oko iznosa transfera.

Barata se cifrom između četiri i pet milijuna eura (Transfermarkt ga trenutno cijeni na dva) koju Splićani ne bi mogli ispoštovati, pa se Gorici nudi kontraponuda u paket-aranžmanu koji bi uključivao određenu svotu i veliki postotak od Lovrićeva idućeg transfera.

Screenshot: Transfermarkt

Medijski napisi su jučer potaknuli Lovrića da ozbiljno razmisli o vijeku trajanja svog mobitela, pa ga je za svaki slučaj ugasio, tako da nismo mogli čuti je li najbolji igrač Gorice bliži nastavku karijere u HNL-u ili bi se pak okušao na europskim travnjacima.

Prije nešto više od mjesec dana Gorica je Hajduku priuštila dva ekspresna poraza. U razmaku od samo nekoliko dana splitski je klub zaradio dvije čvrge ispavši iz Kupa, na što se nastavio i poraz u HNL-u. Oba puta je Lovrić zabio, a u toj drugoj HNL-ovskoj utakmici, Lovrić je zabio spektakularan gol iz slobodnjaka s 30-ak metara.

Osijek, 290319. 
Utakmica 26. kola Prve HNL izmedju Osijeka i Gorice. 
Na fotografiji: Kristijan Lovric. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Osim toga je u nekoliko navrata driblingom bacao igrače Hajduka u nesvijest, probijao lijevi bok i dijelio upotrebljive lopte. Kao što je, uostalom, radio i cijele sezone - Lovrić je s loptom u nogama noćna mora za suparničke braniče. Stoga su na tribine Gorice nerijetko navraćali skauti bundesligaških klubova, Celtica, Genoe, Bologne.

Ove sezone Lovrić je u ukupno 15 utakmica u HNL-u i Kupu zabio devet golova i tome pridodao šest asistencija. Stoga ne čudi što je sportski direktor Gorice Mindaugas Nikoličius stigao u Split kako bi s predsjednikom Marinom Brbićem pod izlikom večere dogovarao potencijalni transfer. Izgledno je, dakle, da je Lovrić na izlaznim vratima, pitanje je samo hoće li ga Hajduk privoljeti na dolazak na Poljud, hoće li se u borbu uplesti Dinamo, ili će pak dečko iz Ogulina odlučiti istupiti na euroscenu.

A prije dvije godine još je trčkarao po terenu zagrebačke Kustošije.

Linker
25. travanj 2024 03:37