Zeljko Hajdinjak / CROPIX
CIJENA OTIŠLA U NEBO

PRIJE POLA GODINE JE BIO OTPISAN, A SAD GA TRAŽE OD ZAGREBA DO LONDONA Rijeka odbila i Dinamo, evo koliko danas košta jedan od najskupljih HNL igrača!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2020. 15:31

Rijeka je odbila nekoliko inozemnih ponuda, ali i onu Dinamovu, za Ivana Lepinjicu, jer Damir Mišković ne želi spustiti cijenu ispod četiri milijuna eura. Njegova je priča posebno zanimljiva jer je 20-godišnji talent 'otpisan' u Zadru, gdje je bio na posudbi kao igrač Rijeke, a danas je vrlo tražena roba na nogometnom tržištu, od Londona do Zagreba.

Istrijan iz sela Ivoli kod Pazina sa sedam godina je počeo u NK Pazinka trčati za loptom, prije sedam godina preselio u Rijekinu omladinsku školu. Danas je mladi hrvatski reprezentativac kojega bi željeli mnogi europski klubovi. Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora prije nekoliko je mjeseci otkrio da je Rijeka odbila dvije ponude, iz Belgije i Francuske, ali i onu Chelseaja, od 3,5 milijuna eura, aktualiziranu ove zime.

Inače, Rijeka je u zimskom prijelaznom roku već zaradila od prodaje Župarića za 800.000 eura, a za Zorana Kvržića, kojega je Robert Prosinečki odveo u turski Kayserispor, još 500.000 eura. No, i dalje se čeka onaj pravi izlazni transfer. Rijeci, naime, treba tri milijuna eura da bi zatvorila financijsku konstrukciju normalnog funkcioniranja kluba do kraja sezone. Sezone u kojoj želi izboriti Europu, izboriti drugo mjesto i igrati kvalifikacije Lige prvaka, ali i obraniti Rabuzinovo Sunce.

Zadar, 301018.
Stadion Stanovi. 
Utakmica osmine finala kupa Hrvatske, 
NK Zadar - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Ivan Lepinjica.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Na Rujevici tvrde da postoji interes, puno je upita za - Čolaka. Njegov transfer od tri milijuna eura, uz već zarađeno za Župarića i Kvržića, koji su dobili popust za "dobro vladanje", zatvorio bi financijsku konstrukciju. U lipnju istječe ugovor Acostyju. Ganac je odigrao veoma dobru završnicu sezone. Ostao bi na Rujevici, ali Rijeka mu traži novu destinaciju jer ima "pretežak ugovor" za novu, treću sezonu. Konkretnih ponuda još nema... Barem tako tvrde na Rujevici. U oba slučaja, eventualnog odlaska Čolaka i Acostyja, kažu da će brzo reagirati.

Filozofija je jednostavna, skupo prodati, jeftino kupiti...

LEPINJICA ZA RIJEKU

SEZONA 2018. - 2019.

14 odigranih utakmica

1044 minute na terenu

1 postignuti pogodak

1 upisana asistencija

1 dobiveni žuti karton

0 dobivenih crvenih kartona

SEZONA 2019. - 2020.

17 odigranih utakmica

1252 minute na terenu

0 postignutih pogodaka

0 upisanih asistencija

6 dobivenih žutih kartona

0 dobivenih crvenih kartona

Linker
25. travanj 2024 06:17