CROPIX
DANAS BI MOGLA PASTI ODLUKA...

PROBLEMI ZA DINAMOVOG TRENERA Otvorenih pitanja je puno, budućnost četiri 'zvijezde' visi o tankoj niti

Dinamovog trenera Peteva uskoro čekaju značajne odluke o budućnosti nekolicine igrača poput Fernandesa, Ćorića, Schildenfelda i Guilhermea
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. lipanj 2017. 10:08

U Maksimirskoj 128 uzeli su slobodan vikend. Koga god ste jučer nazvali, kazao je isto.

- U ponedjeljak dolazi naš trener Ivajlo Petev, tada počinju razgovori i dogovori.

Danas je taj ponedjeljak, Petev stiže iz Bugarske, sjest će za stol s budućim sportskim direktorom Marijanom Vlakom, nakon čega će se, vjerojatno, znati mnogo više o mogućim odlaznim i dolaznim transferima. Kazali su nam u Maksimiru, što je sasvim logično, da nisu željeli povlačiti nikakve konkretne poteze prije povratka bugarskog stručnjaka. Naravno, razgovori neće trajati samo danas, bit će još vremena za daljnje planove, ali realno je očekivati da će nakon današnjeg ponedjeljka u Maksimiru ipak biti nekih novih informacija.

Petev će se naći pred dosta otvorenih pitanja, koja se ne odnose samo na eventualne transfere. Prije svega, što nam se čini dosta zanimljivim, trebat će riješiti sve nedoumice u odnosu s Antom Ćorićem i Juniorom Fernadesom. Svi znamo što se događalo, ali ako je netko propustio, samo mali podsjetnik. Petev je naime zimus eliminirao Fernandesa iz momčadi, ovaj je otišao na posudbu u Tursku, a sad se vraća.

Ako se u posljednji trenutak nešto ne dogodi pa ipak iskrsne kakav transfer, Junior dolazi na prvi dan priprema, 21. lipnja. Njih će dvojica, očito, morati sjesti i razriješiti sve nedoumice jer imati nezadovoljnog Čileanca u momčadi je kao hodati minskim poljem; nikad se ne zna kad će Junior eksplodirati i unijeti prijepor u svlačionicu. S druge strane, znamo da je u pitanju kvalitetan igrač koji može - a to je često znao i pokazivati - biti prevaga na travnjaku.

Nema smisla

Konačno, plaćati igrača 900.000 eura godišnje, a držati ga na klupi ili tribini nema nekog smisla. Slučaj Fernandes, jednostavno, mora biti riješen, tu nema prostora za neke kompromise. Slična je priča i s Antom Ćorićem, koji je došao u sukob s trenerom, u ovom nam je trenutku, zapravo, nemoguće zamisliti njihovu daljnju suradnju. Ipak, čini nam se da bi taj problem mogao biti riješen, ako ne uskoro, onda do konca prijelaznog roka, jer bez obzira na to što u Maksimiru tvrde da za Antu nema konkretne ponude, nekako je izvjesno da bi mogao zgotoviti transfer.

Tu je i pitanje Gordona Schildenfelda, iskusnog stopera koji definitivno nije ljubimac Ivajla Peteva. Povratkom Benkovića sasvim je jasno da će Šifo igrati još manje nego prošle sezone, kad je ionako igrao premalo. Njegov je spas jedino odlazni transfer. Također, nama se čini da bi jedna od glavnih priča sljedeće Dinamove sezone mogao biti Brazilac Marcos Guilherme. Bivši mladi reprezentativac Brazila dobivao je prilike na kapaljku, postao je nezadovoljan i pomalo izgubljen, Petev se mora odlučiti i kazati je li on pravi igrač za Dinamo.

Ako je odgovor da, onda mu, jednostavno, mora dati priliku igrati. Ima zaista dosta otvorenih pitanja u Dinamu, od danas nadalje očekuju nas zanimljiva maksimirska vremena.

Linker
25. travanj 2024 00:18