Reuters / Sergio Perez
PRETUMBAVANJA U KATALONIJI

PROCURILA PRAVA ISTINA O TRANSFERU NEYMARA Barcelona je zaradila daleko manje od 222 miljuna eura, a evo koje veliko ime uskoro stiže na Nou Camp

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2017. 22:02

Izvršni direktor Barcelone Oscar Grau otkrio je za španjolske medije koliko je zapravo prihode klub s Nou Campa ostvario u sezoni 2016./2017., a to bi prema njemu trebalo biti oko 708 milijuna eura, dok propračun za tekuću sezonu iznosi rekordnih 897 milijuna eura.

Osim financijskog dijela, Grau se dotaknuo i transfera koja je Barcelona ostvarila, ali i onih koji bi se tek trebali dogoditi. Riječ je bila o Brazilcu Coutinhu za kojeg su Katalonci i ranije pokazivali interes.

- Ako trener i njegov stožer zažele nekog igrača na zimu, a tu mislim i na Coutinha, mi smo te želje spremni ispuniti, ali važno je reći kako će u tom slučaju sigurno biti i odlazaka.

Kako prenosi dnevni list Mundo Deportivo Coutinho bi Barcelonu u zimskom prijalznom roku mogao koštati oko 100 milijuna eura, što je puno manji iznos kojeg su sa Nou Campa nudili prošlog ljeta. Ali, treba vidjeti kako će se stvari razvijati u Liverpoolu i ne treba odbaciti opciju odlaska Brazilca s Anfielda.

Direktor Barce također se osvrnuo i na rekordni transfer Neymara u PSG na kojem su Katalonci navodno zaradili puno manje od spominjanih 222 milijuna eura.

- Kada se oduzme porez na ukupan iznos, možemo govoriti o prihodu od 188 milijuna eura, od čega će Barca na raspolaganju za trošenje imati oko 144 milijuna.

Linker
26. travanj 2024 17:51