Screenshot (YouTube)
NA METI MODRIH

PROCURILO IME IDUĆEG DINAMOVOG POJAČANJA!? Modri otvorili pregovore, na Maksimir žele iz Francuske dovesti skupog igrača poznatog prezimena

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. srpanj 2019. 12:31

Dan po dan, ide vrijeme, prođu Dinamove pripreme. A osim Ive Pinta nema novih igrača. Navijači kao navijači, nestrpljivi su, zovu, pitaju kad će bijeli dim.

No, Dinamo sve pokušava raditi polako, bez srljanja, dovesti uistinu pravo rješenje, pojačanja, a ne prinove. Dok svi čekaju kako će se rasplesti priča s Lukom Ivanušecom, u fokusu je i pozicija lijevog beka. Trener Bjelica po tom je pitanju optimist, u javnim istupima govori kako vjeruje da će za koji dan novi igrači doći u momčad. Doista se čini da se ljudima u Dinamu nikamo ne žuri.

Bio je ozlijeđen

Uostalom, ono što pokazuju igrači na ovim pripremama, na gotovo svim pozicijama, može im uliti povjerenje i spokoj. Ako nitko i ne dođe, a pritom ne ode nitko osim Olma, Dinamo bi mogao i bez novih igrača imati odličnu sezonu. Tako se, barem, sad svima čini.

Ipak, na novim igračima se “radi”, a dok u klubu svi šute i ne žele ništa otkrivati, jedno je ime ipak procurilo, probilo se kroz razne menadžerske izvore do Moravskih Toplica. Jedan od kandidata za lijevog beka jest Souleyman Doumbia. Ima 23 godine, igra u francuskom Rennesu, koji ga je prošle zime doveo iz švicarskog Grasshoppera za tri milijuna eura. No, u Ligue 1 odigrao je tek sedam utakmica, bio je ponešto i ozlijeđen, možda nije zadovoljan statusom, tko zna što je još posrijedi, ali načuli smo da nije odbacio mogućnost da dođe u Dinamo.

Inače, Doumbia (kažu da je bolji od prezimenjaka koji je bio u Dinamu) aktualni je reprezentativac Obale Bjelokosti, debitirao je nedavno u prijateljskoj utakmici s Ugandom, a sad se nalazi na Afričkom kupu nacija. Gdje je upisao tri minute u startnoj pobjedi protiv Južne Afrike. Skup igrač, ali Dinamo pregovara o tome kako ga dovesti na posudbu uz kasnije pravo otkupa.

Nije jedina opcija

Odmah treba reći da sve to ne znači da Doumbia dolazi u modri dres, u ovom trenutku nije ni blizu ni daleko Maksimira. Sve je moguće, uostalom, već je nekoliko igrača ovog ljeta bilo u ozbiljnim kombinacijama na toj poziciji pa se na kraju sve izjalovilo. Također, nije Doumbia ni jedina opcija, ali je jučer bio najaktualnija. Pregovori su u tijeku, a kako će završiti, to je neizvjesno.

Linker
18. travanj 2024 14:36