Screenshot: HNTV
ODMAH IDE U VATRU

PROPALI TRANSFER JE NAJBOLJA VIJEST ZA DINAMO! ŠTO MOŽE NOVO POJAČANJE? 'Bjelica bi ga u Europi mogao koristiti na krilu, dok u HNL-u može u sredini'

DINAMO Sjajnom Nigerijcu propala opcija posudbe u Al Ain
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. siječanj 2019. 09:03

Više nema dvojbe, Iyayi Atiemwen ostaje u Dinamu. Nema ništa od posudbe u Al Ain, Nigerijac se jučer priključio momčadi na treningu i ulazi u konkurenciju za momčad.

- Da, on ostaje kod nas i računam na njega. Vidjet ćemo u kakvom je stanju, ali trebao bi biti spreman jer je odradio pripreme, igrao je i dvije utakmice i ovih je dana trenirao u Zagrebu, ne bi trebalo biti problema s fizičkom spremom. Vjerujem da će se brzo adaptirati, da će ga momčad prihvatiti i da će biti na raspolaganju - rekao nam je jučer Nenad Bjelica, koji se iz Klagenfurta, kamo je otišao na dvodnevni odmor, upravo vraćao u Zagreb na popodnevni trening. Dakle, Atiemwena bismo mogli u momčadi vidjeti već na utakmici s Rudešom u subotu?

Pitanje spremnosti

- Budući da nema Olma, koji ima kartone, moguće je da će Atiemwen biti u krugu igrača koji konkuriraju za tu utakmicu, a sad, hoće li i zaigrati, vidjet ćemo. Kažem, tek trebam vidjeti koliko je spreman - kaže Bjelica, kojemu Atiemwen može konkurirati za više pozicija, na krilu, na poziciji druge špice, ili kao jedan od one dvojice iza napadača, u formaciji koju prakticira Nenad Bjelica.

Atiemwen će danas u Maksimiru biti i službeno predstavljen, a brzo ćemo vidjeti kakvi su doista Bjeličini planovi s njim, hoće li ga odmah vidjeti kao punopravnog konkurenta za prvu momčad u najjačim utakmicama ili će mu ipak trebati neko vrijeme za adaptaciju. U Gorici je Nigerijac bio najbolji igrač, no Dinamo je ipak druga priča, morat će se prilagoditi Bjeličinim zahtjevima, biti kvalitetan i u defenzivnim zadacima. Sad kad je jasno da ostaje u Dinamu, bit će zanimljivo pratiti koliko će Atiemwenu trebati da dostigne formu iz Gorice.

Kako Atiemwena u Dinamu vidi Dean Klafurić? Bivši trener poljske Legije, ali i bivši pomoćnik u Dinamu, također i čovjek iz Velike Gorice, koji je cijeli život vezan za gorički klub i prati sve što se u njemu događa, bio je i tamo trener.

Znao se zaigrati

- Nisam imao prilike trenirati Atiemwena, ali sam ga često gledao i već smo tada komentirali da je to igrač koji je pojačanje za Dinamo. Razgovarao sam i Ivanom Prelecom, koji mu je bio trener, također mi je kazao puno lijepih stvari o njemu - komentira Klafurić, ali i naglašava da to što je Atiemwen bio najbolji igrač Gorice ne mora nužno značiti da će u Dinamu odmah biti u prvom planu.

- Dinamo je ipak druga priča, viša razina, svatko tko dođe treba određeno vrijeme za adaptaciju, trebat će i Iyayi. Međutim, poznavajući njegove kvalitete, vjerujem da će ipak uz bolje igrače on biti još bolji i pokazati se kao pojačanje.

Klafurić hvali i Nigerijčev karakter.

- Koliko čujem, on je veliki profesionalac, nije s njim u Gorici bilo nikakvog problema. Jedina je zamjerka da se u Gorici ponekad znao zaigrati, dopuštao si je u igri neke stvari koje u Dinamu sigurno neće moći raditi. Ovdje će se morati naviknuti na obveznu igru u svakom trenutku, a sad o njemu ovisi kako će se prilagoditi i koliko će brzo usvojiti te Bjeličine zadatke.

GNK Dinamo

Hoće li Bjelici više koristiti na krilu ili na nekim drugim pozicijama?

- On jest igrač koji može igrati na više pozicija, pa i na jednoj od ove dvije pozicije iza špice, međutim, ipak najviše može dati na krilu. U Europi, bude li igrao, Bjelica će ga više koristiti na krilu, dok u HNL-u može dosta pomoći i u sredini. To je neka moja prognoza njegove uloge u Dinamu - zaključio je Klafurić.

Velika Gorica, 080917.
Gradski stadion 
Nogometna utakmica 2.HNL, 5. kolo, HNK Gorica - NK Hrvatski dragovoljac.
Na fotografiji: Trean Dean Klafuric.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX
Dean Klafurić

Toliko zasad o Atiemwenu, reći će i on danas nešto o svojim očekivanjima i željama, a onda će govoriti na terenu i pokušati se nametnuti treneru Bjelici. Plan je, možda, bio drugačiji, trebao je na posudbu u Al Ain, Dinamov trener u startu je kazao da mu Nigerijac u ovom trenu nije potreban jer ionako ima puno igrača u kadru. No sve se odigralo drugačije, Atiemwen je ostao u Maksimiru i sad je na njemu da se nametne. Nitko sretniji od Bjelice ako se pokaže pojačanjem već ovog proljeća.

Linker
26. travanj 2024 18:10