Damir Krajac / CROPIX CROPIX
NI PRVACIMA NIJE LAKO

PRVA 'ŽRTVA' VELIKE KRIZE U MAKSIMIRU: DINAMO JE VEĆ OSTAO BEZ JEDNOG VAŽNOG IGRAČA Čovjek kojeg će navijači zauvijek pamtiti napušta Modre!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. travanj 2020. 15:42

I dalje u Dinamu nema nekih velikih novosti oko dogovora s igračima i trenerom Bjelicom. Čitali ste u SN da je klub počeo slati na kućne adrese igrača dopise o mjerama koje želi provesti te da su Horkaš, Šaranić i Julardžija, koji je tek potpisao novi ugovor prihvatili te mjere, a u Maksimiru se nadaju da će uskoro uslijediti pozitivni odgovori većine igrača.

Međutim, bez obzira na tu poštu, kako čujemo, ipak u Dinamu ne isključuju mogućnost razgovora i dogovora, odnosno da će se te mjere korigirati. Idućih dana moglo bi se ukazati kakvo rješenje, a onda će se vidjeti tko jest, a tko nije za dogovor. Naime, sigurno je da, koliko god Dinamova svlačionica bila jedinstvena u odluci da ne prihvati ponuđeno smanjenje na takav, kako se po njihovoj reakciji može iščitati, ultimativan način, ipak unutar nje postoje oni koji jesu za pregovore i dogovor, dok ima i onih koji su i dalje isključivi i ne žele biti čuti za bilo kakve promjene.

Naravno, nije to ništa čudno, jer u Dinamu ima onih koji su svjesni da ih i bliska budućnost veže za Maksimir, da će morati još neko vrijeme nositi modri dres, pa ipak razmišljaju u smjeru pomirbe i dogovora. A ima, jasno i onih drugih, koji su svjesni da će na ljeto ili brzo iza toga otići iz Maksimira i ne žele ostati bez dijela novca. Ono što je u ovom trenutku gotovo sigurno, jest da igrači neće pristati na aktualnu ponudu, pogotovo ne nakon što je čitav stožer dobio otkaz, a Nenad Bjelica nalazi se pred odlaskom. Jer kad bi to prihvatili, tada bi doista bilo upitno zašto su uopće odbili ponudu, što je izazvalo kasnije sve druge posljedice. Znači, nekakvih će promjena uskoro sigurno biti, a konačni ishod nemoguće je predvidjeti. Tko će potpisati i pod kojim uvjetima, a tko neće? No, pričekajmo još malo.

Zagreb, 061119. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 4. kola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Sahtar. 
Na fotografiji: sudac Felix Brych.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX

Ali u jeku tih pregovora i razgovora, sve je izvjesnije da je Dinamo već ostao bez jednog igrača. Naime, upitno je hoće li Kevin Theophile-Catherine uopće više odjenuti Dinamov dres, ako se nogomet i vrati u funkciju prije lipnja. Podsjećamo, Francuz ima ugovor do kraja lipnja, po nekim napucima UEFA-e i FIFA-e koji se mogu nazrijeti, moguće je da će se ugovori produljivati do kraja sezone, ako ona uopće krene, međutim, pitanje je ima li uopće potrebe produljivati s igračem koji je ionako na izlaznim vratima.

Pogotovo ako i on odluči da neće potpisati smanjenje ugovora! Tada bi Theophile, čovjek koji će uvijek ostati zapamćen po onom laktu protiv Šahtara, koji je umnogome odredio kratkoročnu sudbinu Dinama, možda mogao dobiti slobodno odmah, odnosno i prije datuma do kojega mu traje ugovor.

Linker
25. travanj 2024 22:44