Catherine Ivill/Getty Images
GLAVNA FACA U MADRIDU

PRVI ČOVJEK REAL MADRIDA ZNAO JE DA NE SMIJE IZGUBITI HRVATSKOG MAESTRA Predsjednik konačno priznao Luki Modriću - ti si novi kralj naših dvora!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. kolovoz 2018. 17:05

Florentino Perez, čovjek koji nije vjerovao u Luku Modrića i cjenkao se 2012. sa “zaguljenim” Danielom Levyjem gotovo do zadnjih dana prijelaznog roka oko ponekog milijuna eura, a jednog Asiera Illarramendija je glatko platio skuplje, morao se nakloniti hrvatskom maestru. Ovog petka predsjednik Real Madrida priznao je Modriću - ti si novi kralj naših dvora.

Menadžer Vlado Lemić za Luku je odigrao vrhunski, ostanak s godišnjom netom plaćom 10 ili više milijuna eura gotovo je perfektan rasplet za hrvatskog reprezentativca. Koliko dobro je odradio za sebe, ovisi kako su se dogovorili, ali Lemić sigurno nije provezen žedan kraj bunara.

Transfer u Inter zavrtio bi novac za odštetu, pa i Modriću financijski više donio, prvenstveno zbog manjeg poreza u Italiji na zaradu od osobnih sponzora, no iako je novac igrao središnju ulogu u sapunici talijanske produkcije, ipak nije sve. Luka Modrić ovog je časa prvi igrač Real Madrida, kandidat za Zlatnu loptu do koje je daleko lakše doskočiti u bijelom dresu. Biti glavna faca u Realu, mnogo je veće nego biti glavna faca u Interu i niti jednog trenutka nismo razumijeli koje bi Modrić imao sportske motive.

Možda su slabiji bez Ronalda, ali i dalje imaju veće šanse da se dočepaju trofeja nego Crno-plavi u Italiji pokraj Juventusa. Modrić nikada nije rekao da bi htio otići, to su u njegovo ime govorili drugi, no ako je i poželio napustiti Bernabeu, to je moglo biti samo iz financijskih ili privatnih razloga. Pa još pred koji mjesec bio je jasan da ga zanima jedino Real i u njemu bi rado završio karijeru.

Florentino Perez bio bi još veći predsjednik da je sam ponudio Modriću novi ugovor, jednak rangu u kojem je Sergio Ramos jer Luka je taj, tu mu je mjesto, i već od prije je trebalo biti, zar je morao čekati da ga “stisnu”?

Screenshot: Real Madrid

Mnogi će reći da su hrvatski igrači na nižim plaćama nego Brazilci, Argentinci, Nijemci, Španjolci… baš zbog malih geografskih i prvenstveno ekonomskih dimenzija naše zemlje, i da bi mnogi zarađivali više kad bi bili iz neke velesile. Nakon Rusije i finala Svjetskog prvenstva, nakon Zlatne lopte Mundijala i Intera, koji je čvrsto zagrizao, Modrića više nisu mogli podcjenjivati, konačno je došao na svoje.

Real Madrid je natjeran da mu ponudi što mu pripada, a Perez je znao da ga nikako ne smije izgubiti.

Linker
14. travanj 2024 10:01