REUTERS/Rafael Marchante
SVE SE GLASNIJE PRIČA

PRVI IGRAČ KOJI NAPUŠTA DINAMO: JEDAN JE MODRI SVOJE VEĆ ODIGRAO Ovo je lista imena koja danas igraju možda i zadnju utakmicu u dresu prvaka

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. svibanj 2019. 17:01

Hoće li danas Dani Olmo zadnji put odjenuti Dinamov dres? Sve sluti da je tako, da će se odlični Španjolac, momak koji je u Maksimiru ispisao posebnu priču od samog dolaska iz Barcelone do ove sezone, kad je zadivio Europu, večeras oprostiti od Modrih.

Naravno, dok transfer nije gotov, sve je moguće, međutim, po svemu što čujemo iz Dinama i krugova oko kluba, Olma u idućoj sezoni nećemo gledati u Maksimiru. Štoviše, vrlo su male šanse da će Dani ostati do kraja europskih kvalifikacija, premda je to uvijek Dinamova ideja kad igrači odlaze ljeti, da barem pomognu u tim prvim koracima europskog dijela sezone. Vrlo, vrlo je vjerojatno da s Olmom to neće biti slučaj; klub ili klubovi koji ga žele ne razmišljaju o Dinamovim interesima, već ga nakon Eura U-21 žele što prije u svojem jatu. Njegova ozbiljnija priča u Dinamu počela je baš derbijem protiv Hajduka, kad ga je Mario Cvitanović ubacio s klupe, a on odlučio utakmicu, a eto, derbijem protiv Hajduka će, izgledno, i završiti.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

No je li Olmo jedini koji bi se večeras mogao oprostiti? Sve se glasnije priča i o odlasku Dominika Livakovića. I za njega, navodno, postoje ponude, pogotovo sad kad je dohvatio reprezentativnu jedinicu, na neki način, idealan je trenutak za njegov transfer. I sam ostanak Dinka Horkaša naznaka je da u Maksimiru pripremaju teren za Livakovićev odlazak, bude li tako, Danijel Zagorac bit će iduće godine prvi Dinamov vratar, mladi Horkaš dobio bi pak poneku utakmicu u HNL-u, Kupu... A možda bi onda došao još jedan golman. Na takav se rasplet pripremaju u Maksimiru, ali opet ponavljamo istu rečenicu, dok nije gotovo i potpisano, Livaković je u Dinamu. Ali da stvari idu u opisanom smjeru, to je neupitno.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Dominik Livakovic
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ostali? Naravno da uvijek može biti iznenađenja pa da ode netko s čijim se odlaskom nije računalo. No nakon Olma i Livakovića najviše se u kontekstu transfera spominje Amer Gojak. Iako je ovog proljeća u daleko lošijoj formi nego jesenas, potonuo je nakon onog promašaja s Benficom, za njega, priča se, postoje ozbiljni upiti i ponude i ne bi iznenadilo da i on napusti Maksimir. Bundesliga, Španjolska možda? Vidjet ćemo.

Koprivnica, 190419. 
Gradski stadion. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, 
NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Amer Gojak.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Naravno, ne vjerujemo da se sprema ljetni egzodus, da će otići svi za koje postoji interes i ponuda, no sigurno ima još igrača koji bi tijekom ljeta mogli napustiti svlačionicu. Recimo, ako Nikola Moro odlično odigra na Euru U-21, ili ako Dinamo i Ademi dogovore njegov transfer... Neizvjesno je ljeto pred Modrima, ali Olmo i Livaković svakako su prvi u redu i za njih je najizvjesnije da neće u Maksimiru dočekati ni Superkup, a kamoli europsku sezonu.

Prvi igrač koji odlazi iz Dinama jest Mario Musa

Lijevi bek koji je prošlog ljeta došao popuniti prazninu na lijevoj strani i biti zamjena Marinu Leovcu nije se previše naigrao, a do kraja sezone postao je tek treća opcija za to mjesto jer je nenadano na lijevom boku odlično odigrao Amir Rrahmani.

Musa je i sad na listi ozlijeđenih, pa neće danas biti u kadru za derbi, u lipnju mu istječe ugovor, a kako ga neće produljiti, jasno je da je svoje u Dinamu odigrao.

Podsjetimo, derbi Dinama na rasporedu je od 19 sati na Maksimiru.

Zagreb, 280216.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 24. kola MAXTV Prve hrvatske nogometne lige, 
GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji: Mario Musa.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Linker
14. travanj 2024 03:53