Dino Štiglec
 Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
POČEO U ZAGREBU

PRVO IME NA POPISU RIJEČKIH ŽELJA! IGOR BIŠĆAN PRONAŠAO POJAČANJE U SLOVENIJI Mediji iz susjedstva prvi najavili novo ime na Rujevici

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. siječanj 2019. 14:01

Dino Štiglec (28) mogao bi postati novi igrač Rijeke i pojačati konkurenciju na lijevome boku na kojem je Petar Mamić za sada jedina opcija Igora Bišćana. Takav zaključak nameće se iz jučerašnjih napisa slovenskih medija koji, prema izvorima koje smo koristili, nisu tek puko dizanje cijene kakvih ima nemalo u prijelaznom roku već naznaka da se nešto “valja iza brda“.

Naravno, to ne znači da će Štiglec sigurno postati nasljednik Leonarda Zute na lijevome boku, ali neosporno je da se radi o igraču za kojeg je Rijeka pokazala zanimanje, odnosno da je procurilo prvo ime na popisu riječkih želja za ovu zimu. Priča je navodno još u povojima, ali kontakt postoji i neće biti iznenađenje ako se aktualni lijevi branič Olimpije do kraja riječkih priprema u Portugalu priključi momčadi.

Bišćan je poveznica

Odakle Štiglec na riječkoj listi želja? Najveća poveznica je Igor Bišćan, aktualni strateg Bijelih koji je prošle sezone predvodio Olimpiju do dvostruke krune i u čijim je redovima upravo Štiglec bio najstandardniji igrač. Ako je Bišćanova preporuka ključna u ovome poslu onda definitivno treba vjerovati procjeni struci Bijelih, trener Rijeke gotovo godinu dana je imao Štigleca na treninzima i vodio ga je na čak 44 utakmice.

Koprivnica, 250416.
Na Gradskom stadionu u Koprivnici igra se utakmica 33. kola prve HNL izmedju Slaven Belupa i Intera.
Na fotografiji: Dino Stiglec.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
CROPIX
Dino Štiglec

Zanimljivo, Štiglec je jedini igrač koji je prošle sezone nastupio u baš svim utakmicama u svim natjecanjima za Olimpiju, a impresivan je i podatak da samo jednom nije odigrao svih 90 minuta. Možda mu baš ovo može biti preporuka za Rijeku, nakon Zute koji nikada nije bio ozlijeđen, na Rujevici su se možda odlučili za sličnu opciju i tražili igrača koji ne oscilira previše, odnosno čija igra neće imati velike amplitude.

Jedina stavka po kojoj se Štiglec ne uklapa u profil igrača koje Rijeka dovodi su godine, ovaj lijevi branič rođen u Zagrebu u listopadu prošle godine ih je napunio 28 i definitivno nije netko na čijoj će prodaji Rijeka u budućnosti moći financijski profitirati. Možda to u ovom trenutku nije ni imperativ riječkog prvoligaša, bez obzira što klub živi od transfera, u situaciji kada se nakon turbulentnog početka traži rezultatska stabilnost i borba za trofeje jedno iskusnije ime može biti bolji odabir od nekog upitnog stranca.

Rijeka, 040119.
Stadion Rujevica, pomocno igraliste. 
HNKR Rijeka odradila prvi trening uoci nastavka nogometne sezone 2018/2019.
Na fotografiji: trening.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX

Nema panike

Uostalom, na Rujevici su govorili da neće ulaziti u panične transfere kakav je bio dovođenje Jasona Davidsona na istoj poziciji (kasnije je bio na posudbi baš u Olimpiji gdje je igrao lijevo krilo, a Štiglec lijevog beka) pa bi opcija sa Štiglecom, ako su tako procijenili odgovorni na Rujevici mogla biti dobra varijanta dok se priprema neka opcija po kojoj će Rijeka profitirati, mogla biti dobra.

U svakom slučaju, osim Štigleca koji ima želju doći u Rijeku nešto se pita i Olimpiju, 28-godišnji lijevi branič ima ugovor do kraja sezone s aktualnim prvakom Slovenije s kojim i Rijeka gaji dobre odnose jer im je prošle sezone posudila Davidsona i Čanađiju, prodala Črnica, a ljetos je u Olimpiju otišao i junior Kuqi pa pronalazak zajedničkog jezika u ovom poslu ne bi trebao biti problem.

Štiglec je, inače, tek u Olimpiji dočekao punu afirmaciju, a riječ je o izdanku Zagrebove škole koji je nakon posudbi u Lučkom i Vrapču odigrao tri pune sezone među Pjesnicima prije odlaska u Slaven Belupo. U HNL-u ima ukupno 133 nastupa (i još 20 u Hrvatskom kupu), dok ih je u Olimpiji u sezonu i pol skupio 85 postigavši pritom tri pogotka i dodavši deset asistencija. Hoće li mu Rijeka biti iduća stanica? Idući dani definitivno će ponuditi odgovor hoće li baš on biti glavni konkurent Petru Mamiću za mjesto na lijevom boku.

Linker
15. travanj 2024 00:42