Damir Krajac / CROPIX
VELIKA ŽELJA MODRIH

RASPLET S OLMOM NEĆE PROMIJENITI NAJVEĆU ODLUKU NA MAKSIMIRU Bjelica raširenih ruku čeka novo pojačanje: 'Hoćemo ga bez obzira na Olma!'

ČESTITKA OLMU Svi su u modrom taboru nakon kraha Hrvatske U-21 navijali za Španjolsku zbog svog suigrača
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. srpanj 2019. 16:41

Otkad je Hrvatska ispala s Eura, svaka utakmica Španjolske zbog Danija Olma doživljavala se u Dinamovu kampu u Sloveniji kao da ‘igraju naši’. Igrači uglavnom u svojim sobama, gledali su zajednički ili u manjim grupama, ali dolje u lobiju skupila se uvijek neka ekipa. Bjelica i suradnici, fizioterapeuti, liječnici, ljudi iz kluba... kako kad i kako tko. Recimo, finale nije na tom mjestu gledao trener Bjelica, ali jesu ostali. I u onom trenutku kad je Olmo zabio pogodak za 2:1 svi su skočili i zapljeskali Daniju. Jednostavno, ušao je svima pod kožu, poseban dečko i poseban igrač. Naravno, nije moglo proći bez nečije pošalice na račun njegova transfera.

- Evo nama još pet milijuna eura više, ha-ha!

Ono što je donedavno izgledalo samo kao lijepa želja, da se Olma proda za 30 milijuna eura, sad postaje realnost. Čak i donja granica ispod koje Modri ne bi trebali ići. Barem ako je suditi prema porukama brojnih Dinamovih navijača, po komentarima na društvenim mrežama i portalima. Odjednom 30 milijuna i nije neka senzacionalna svota, nakon svega što je Olmo odigrao u zadnjih godinu dana, očekuje se barem 35, 40. Jasno, neki bi već licitirali i s 50...

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - JUNE 27: Dani Olmo of Spain in action during the 2019 UEFA U-21 Semi-Final match between Spain and France at Mapei Stadium - Citta' del Tricolore on June 27, 2019 in Reggio nell'Emilia, Italy.  (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)
Giuseppe Bellini/Getty Images

A što na sve to kažu u Dinamu? Od članova klupske vrhuške ovdje su u Moravskim Toplicama predsjednik Mirko Barišić i član Uprave Krešimir Antolić. Naravno da nitko neće reći ‘Olma ćemo prodati za xy milijuna eura’, jer bi to bilo protivno zakonima tržišta. Općenito, u Dinamu nećete osjetiti euforiju zbog činjenice da Olmo postaje vruća roba mercata, štoviše, njegov gol u finalu i odlične igre na Euru nisu promijenile stav kluba.

Neće ići ispod cijene

Kad stignu ponude, onda će se razgovarati, a Dinamo ga sigurno neće prodati Olma ispod cijene, samo da bi ga prodalo. Svima je jasno da je stigao trenutak za Olmovu prodaju, da je i on prerastao HNL i Dinamo, međutim, koliko čujemo sa svih strana, Dinamo neće biti taj koji će potencirati njegovu prodaju. Na tom je tragu i Nenad Bjelica.

- Navijali smo za našu reprezentaciju, a onda, nakon što smo ispali, bili smo za Danija Olma. Svima nam je drago da je Španjolska osvojila naslov, sasvim zasluženo. Sad, što će se događati, hoće li mu cijena rasti, hoće li otići, nismo babe vračare, vidjet ćemo. Sigurno da je Olmo već i ranije budio interes velikih klubova, mnogi su ga gledali, mnogi se javili, a sad, hoće li to dovesti do prodaje, trebaju se i klubovi dogovoriti - rekao nam je jučer Bjelica, dodavši da se još nije stigao čuti sa svojim igračem.

- Čuli smo se samo porukama, poslao sam mu samo čestitku, rekao mu da smo svi ponosni na njega. Pustit ću ga dan-dva da uživa, pa ćemo se čuti. Nije načelno ništa dogovoreno kad bi se trebao vratiti na pripreme, ali minimalno dva tjedna odmora mu je potrebno. On je najviše igrao, skupio najviše minuta, igrao je i četiri utakmice na Euru, treba mu dobar odmor.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Luka Ivanušec s loptom

Bi li mogući Danijev ostanak, iako se čini nemogućim, promijenio razmišljanja Nenada Bjelice oko dolaska Luke Ivanušeca?

- Ne, mi Ivanušeca hoćemo bez obzira na Olma. A ako Dani ostane, imat ćemo vrhunski vezni red.

Sad, što će biti s Ivanušecom, hoće li na kraju doći, bez obzira na Olma, ovisi također o dogovoru dvaju klubova. Što se Bjelice tiče, on ga želi, Ivanušec također želi doći...

Linker
24. travanj 2024 09:58