Predstavljanje novih igrača Varaždina 16. srpnja. Goran Jozinović je u sredini.
 NK Varazdin / CROPIX
VRLO NEOBIČAN SLUČAJ

RAZOČARANI BIVŠI KAPETAN HAJDUKA VEĆ POTPISAO UGOVOR, NAJAVLJEN JE KAO VELIKO POJAČANJE, A ONDA JE OSTAO BEZ ANGAŽMANA 'Predomislili su se...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 17:40

Varaždin se zahvalio Goranu Jozinoviću, nekadašnji lijevi branič Hajduka neće igrati za novog prvoligaša iako je najavljen kao pojačanje. Što se dogodilo? - Razišli smo se na incijativu i odlukom Varaždina. Predomislili su se - kazao nam je Jozinović koji je imao potpisan ugovor.

- Dogodilo su se neke stvari koje od pojedinaca iz Varaždina nisu bile sasvim korektne. No, poštujem njihovo mišljenje. Dakle, razgovarao sam s Miljenkom Mumlekom, on je postavljen za novog sportskog direktora. Popričali smo o cijeloj situaciji i mogu reći da je bio skroz korektan. Kao i neki drugi.

Nije bio registriran jer kasnili su papiri iz Švicarske. Zato je propustio prve utakmice.

- Dugo mi nisu stigli dokumenti da budem registriran, a eto upravo su došli i ovaj vikend sam mogao biti u konkurenciji. Švicarci nisu odgovarali na mailove iz HNS-a pa sam osobno zvao u klub prijatelje koji su tamo i sam nabavio papire.

No, razlaz umjesto debija.

- Ne zamjeram nikome, ali kako smo potpisali ugovor, tražio sam da mi daju potvrdu da sam slobodan, što je Mumlek napravio. Imam napismeno da nemam više ništa s Varaždinom. Ugovor je bio važeći, ali meni nije do novca pod svaku cijenu, nisam želio potezati ništa, nije mi na pameti da ih tužim ili bilo što. Makar kažu da nisam bio registriran, pa su me kao mogli otpustiti, to nema veze, ugovor je bio služben. Unatoč tome nemam nikakva potraživanja.

NK Varazdin / CROPIX
CROPIX
Neven Đurasek i Goran Jozinović

Jozinović je bio četiri godine u Švicarskoj, igrao je prvo za Lugano, a potom za Schaffhausen. Nije htio detaljnije govoriti gdje je točno došlo do “prekida ljubavi“. Tek je konstatirao:

- Kad sam došao rekao sam da mi treba 20 dana do mjesec dana da se spremim. Stigao sam pred sam početak prvenstva i nisam istog časa mogao biti u formi. Imam upite nekoliko klubova, zvali su me pojedini ljudi, nešto će biti. Prijelazni rok traje, ali šteta što sam izgubio 20 dana u Varaždinu.

Linker
19. travanj 2024 11:49