Action Images via Reuters
PIŠE DAILY MAIL

RAZOČARANI ROONEY ODLAZI IZ EVERTONA Englezi otkrivaju: Rekorder Manchester Uniteda napušta voljeni klub, a poznato je i gdje će nastaviti karijeru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2018. 11:21

Čini se kako će Wayne Rooney ovog ljeta napustiti redove Evertona.

Prema napisima engleskog Daily Maila ovaj 32-godišnji engleski napadač na korak je od transfera u MLS ligu, konkrentno u redove DC Uniteda.

Rooneyjev agent Paul Stretford posljednjih se tjedana nalazi u SAD-u i navodno su pregovori bili vrlo uspješni.

DC United pokušao je dovesti Rooneyja prošlog ljeta kada je napuštao Manchester United, ali tada se englesKi napadač odlučio na emotivni povratak na Goodison Park na kojem je prethodno igrao između 2002. i 2004. godine. Rooneyjev mlađi brat John igrao je u MLS ligi za New York Red Bullse 2011. i navodno mu je prenio izuzetno pozitivne dojmove, a u Evertonu su igraču poručili da mu neće stajati na putu mogućeg transfera.

Kako Rooney u Evertonu zarađuje oko 100.000 funti tjedno njegov odlazak značio bi osjetnu financijsku olakšicu za klub. Rooney je dobro započeo svoju povratničku sezonu u Evertonu i zabio je sedam premierligaških golova prije dolaska Sama Allardycea na menadžersku klupu. Ali otad se utopio u sivilu. U 23 premierligaške utakmice pod Allardyceovim vodstvom započeo je 16 puta. Svega 4 puta odigrao je svih 90 minuta, a posljednji gol zabio je u prosincu prošle godine.

Iako je Rooney ugovorno vezan za Everton do ljeta 2019. godine, čini se kako bi se rekordni strijelac Manchester Uniteda (253 gola u 559 utakmica) ovog ljeta mogao otisnuti 'preko bare' i napustiti voljeni Everton u kojem je započeo profesionalnu karijeru 2002. godine.

Linker
19. travanj 2024 03:50