Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
PIŠU ŠPANJOLCI

RAZOTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA U NOVIJOJ POVIJESTI REALA Bivši šef otkrio zašto je Zidane napustio Madrid: Zato je odlučio otići i donio je pravu odluku!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2019. 10:40

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon poznat je kao čest kritičar aktualnog šefa Kraljevskog kluba Florentina Pereza. Perezov prethodnik ovoga je puta španjolskim medijima servirao zanimljivu insajdersku informaciju o vjerojatno najvažnijem trenutku u novijoj povijesti madridskog kluba - iznenađujućem odlasku Zinedinea Zidanea i Cristiana Ronalda iz kluba prošlog ljeta.

Calderon tvrdi kako je Perezova odluka o prodaji Ronalda Juventusu uzrokovala odlazak Zidanea, nakon što je zvjezdani dvojac tri godine zaredom osvajao naslov prvaka Europe.

Soccer Football - Real Madrid - Zinedine Zidane Press Conference - Valdebebas, Madrid, Spain - May 31, 2018   Real Madrid president Florentino Perez and coach Zinedine Zidane during the press conference   REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

"Zidane je inzistirao da Perez proda Garetha Balea i zadrži Ronalda. Umjesto toga, Perez je napravio suprotno. Prodao je Ronalda, a ostavio Balea u klubu. Zidane je zapravo želio imati veću samastalnost i pravo na odlučivanje u dovođenju i prodaji igrača, ali su njegove sugestije jednostavne bile ignorirane. Baš zato je odlučio otići i donio je pravu odluku"; izjavio je za AS Ramon Calderon koji je na čelu Reala bio od 2006. do 2009. godine.

Real Madrid's new elected president Ramon Calderon (R) and sporting director Predrag Mijatovic, a former Real player, celebrate after Calderon declared himself the winner of the soccer club's presidential elections in Madrid July 2, 2006. REUTERS/Sergio Perez (SPAIN) - GM1DSYRHGHAA
REUTERS

Odluku su Zidane i Ronaldo navodno usuglasili nakon finala Lige prvaka u svibnju prošle godine, kada je postalo jasno da Perez ne namjerava ispuniti Ronaldove uvjete i najvežu zvijezdu zadržati u klubu.

A što je bilo s nekad najskupljim igračem svijeta? Gareth Bale je ove sezone zabio tek četiri gola i ponovno je izvan konkurencije zbog ozljede, 28. put u svojih pet madridskih godina.

Linker
27. travanj 2024 04:31