REUTERS
PRENOSE ŠPANJOLCI

REAL I JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA SVIJETA NAČELNO SVE DOGOVORILI, ALI... Postoji prepreka, a to je ugovor kakav trenutačno ima s europskim velikanom

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 18. ožujak 2018. 11:15

Načelni dogovor između madridskog Reala i Roberta Lewandowskog je postignut, prenosi katalonski list Mundo Deportivo. Hoće li se Real i Bayern dogovoriti oko visine odštete ostaje vidjeti, no Španjolci pišu kako ja poljski napadač spreman obvezati se na dvogodišnju vjernost, uz opciju produljenja na treću godinu, s Madriđanima. Zapošljavanjem novog agenta Pinija Zahavija, Lewandowski je brzo profitirao. Zahavi se navodno tek dva puta sastao s Joseom Angelom, inače čovjekom od najvećeg povjerenja Florentina Pereza, i već se sve dogovorio.

Postoji “sitna” prepreka, zato što je Poljakov ugovor s Bavarcima kao od betona, i vrijedi do 2021. godine. Bayern će moći izdiktirati pozamašnu cifru, s dosta nula, a transfer ne bi, prema današnjim tržišnim zakonitostima, trebao biti manji od sto milijuna eura.

Lewandowski je na stolu imao brojne ponude - Chelsea, Arsenal i PSG su kucali na njegova vrata, kako bi napadaču ponudili novi izazov da se okuša i izvan Bundeslige. Kako nije bio zadovoljan dotadašnjim radom i suradnjom sa sunarodnjakom Cezaryjem Kucharskim, Lewa je okrenuo broj Izraelca Zahavija.

Bivši DJ, konobar, bankar, student marketinga i sin biznismena, nekadašnja su zanimanja top pet najutjecajnijih nogometnih agenata današnjice. Jorge Mendes, Mino Raiola, Jonathan Barnett, Fernando Felicevich i Kia Joorabchian isplivali su na površinu, a u to društvo zasigurno spada i Zahavi. Odmah je, potpisivanjem Lewandowskog okrenuo Perezov broj i čini se, uspješno dogovorio osobne uvjete svoga štićenika. Zna kakvog igrača ima u svojim rukama; osim što će dobiti masnu proviziju, Zahavi želi ispuniti i sve zahtjeve svog novog poslodavca. Vjerojatno mu je jasno da se 29-godišnjak zasitio Njemačke, a na ruku su mu išle i odbijenice koje je Real dobio za Neymara i osobito Harryja Kanea.

Uzalud su prije nekoliko dana, u istoj večeri i tri različita intervjua Varane, Casemiro i Carvajal vabili Neymara, od kojeg se na kraju odustalo. S Kaneom je bila nešto drugačija priča, o interesu “kraljeva” za Tottenhamovog napadača, zna se već podosta vremena. Tottenhamov predsjednik Daniel Levy odbija ga prodati prije selidbe Spursa na novi stadion, koja će se dogoditi iduće sezone. Oba transfera su, barem zasad na stand-byu, dok se u Realu pod hitno žele pozdraviti s neučinkovitim Karimom Benzemom. U Lewandowskom je pronađena idealna zamjena za Francuza, u svim natjecanjima ove sezone, zabio je 32 gola, čemu je pridodao i četiri asistencije. Uvjerljivo je najbolji golgeter Bundeslige s 23 pogotka, u leđa mu gledaju Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia D.) i Nils Petersen (Freiburg) s 13 golova.

Linker
22. travanj 2024 01:20