REUTERS/Phil Noble
ČISTKA U SVLAČIONICI

REAL JE VEĆ PRONAŠAO SASVIM NOVOG KUPCA ZA MATEA KOVAČIĆA? Vatreni završio među 13 zvijezda koje moraju do vrha napuniti blagajnu Kraljevskog kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2019. 15:18

Pred Real Madridom burno je ljeto. U klubu su nedavno potvrdili kupnje Luke Jovića iz Eintrachta (60+5 milijuna eura) i Edena Hazarda iz Chelseaja (100 milijuna eura), a tu nemaju namjeru stati. U planu je dovođenje novih pojačanja, a As navodi kako će u klubu morati i prodati brojne skupocjene zvijezde kako bi zadovoljili pravila financijskog fair playa.

U Realu su se navodno spremni odreći usluga 13-orice igrača, a među zvijezdama koje su 'na prodaju' nalaze se Gareth Bale, Mateo Kovačić, Keylor Navas, Jesus Vallejo, Theo Hernandez, Sergio Reguilon, Marcos Llorente, Lucas Silva, Dani Ceballos, James Rodriguez, Mariano, Raul de Tomas i Borja Majoral.

U Realu se nadaju da bi najviše mogli zaraditi na Baleu, Kovačiću i Rodriguezu. Kovačić i James imaju ugovore koji ih s Realom vežu do 2021. godine, a La Repubblica tvrdi da je za usluge hrvatskog veznjaka najviše zagrizao milanski Inter, inače bivši Kovačićev klub u kojem je igrao između 2013. i 2015. godine prije transfera u Real. Tada je Real za njega platio tridesetak milijuna eura, a sada za njega traže oko 50 milijuna eura, što je odšteta koju u Chelseaju, klubu u kojem je proveo prošlu sezonu na posudbi, navodno nisu spremni platiti za trajni otkup njegovog ugovora.

Kovačić je navodno već pristao na Interove uvjete, ali mora dogovoriti detalje razlaza s Realom.

U Realu se nadaju da će u redove svoje momčadi ovoga ljeta uspjeti dovesti i Paula Pogbu i Christiana Eriksena, ali da bi to napravili morat će unovčiti neke svoje zvijezde. Baleovu vrijednost u Realu procjenjuju na nekih 80 milijuna eura, a navodno se u klubu nadaju da će od prodaja zvijezda skupiti oko 280 milijuna eura.

Linker
20. travanj 2024 01:46