Mike Hewitt/Getty Images
ZIMSKI MERCATO

REAL MADRID PRODAO VRATARA U REDOVE JEDNOG OD NAJPOPULARNIJIH ENGLESKIH KLUBOVA Tottenham ostao bez još jedne važne karike

Piše: HinaObjavljeno: 17. siječanj 2019. 18:14

Engleski drugoligaš Leeds, koji nakon 15 godina ima realne izglede za povratak u Premier ligu, doveo je prvo pojačanje u zimskom prijelaznom roku, a to je treći vratar Real Madrida Kiko Casilla (32).

Casilla je počeo karijeru u mlađim kategorijama Reala, ali nije dobio priliku braniti za "kraljevski klub" pa je nosio dres Espanyola, Cadiza i Cartagene. Godine 2015. vratio se u Real, gdje je bio pričuva Keyloru Navasu i upisao je 43 nastupa za europskog prvaka. No, proteklog ljeta, nakon dolaska belgijskog reprezentativca Thibauta Courtoisa, postao je treći vratar u klubu i više nije imalo smisla da ostane u Realu.

U Leedsu će mu trener biti karizmatični Argentinac Marcelo Bielsa, a sa engleskim klubom potpisao je ugovor na četiri i pol godine. Pod Bielsinim vodstvom klub sa Elland Roada napokon ima realne izglede za povratak u Premier ligu, jer drži prvo mjesto u drugoj ligi sa četiri boda više od Sheffield Uniteda.

Dambele napustio Tottenham

Belgijski reprezentativni veznjak Mousa Dembele (31) napušta Tottenham te će karijeru nastaviti u kineskom prvoligašu Guangzhou, koji će platiti 12 milijuna eura odštete.

Dembele je nosio dres Tottenhama od ljeta 2012. i u 250 utakmica zabio je 10 golova. Za belgijsku reprezentaciju je skupio 82 nastupa i bio je važan dio momčadi koja je na SP u Rusiji osvojila treće mjesto. No, po povratku u klub imao je problema sa ozljedama te je ove sezone upisao samo sedam nastupa u početnoj postavi Spursa.

Dembele je tijekom proteklog ljeta pokušavao pronaći unosni angažman u Kini, a sada je to i uspio te je potpisao trogodišnji ugovor sa Guangzhouom.

Linker
20. travanj 2024 06:55